Copii

5 motive pentru care fiecare copil ar trebui să ia cursuri de Public Speaking

Nu, nu e găselniță a lumii moderne!
Un curs de Public Speaking pentru copii îl poate ajuta pe copilul tău să aibă succes la școală, în grupul de prieteni, la ore, la examene și în orice alt aspect al vieții. Iată de ce fiecare copil ar trebui să urmeze un curs în care să descopere tainele vorbitului îl public

1. Nu va mai fi terorizat la serbările școlare.

Oricât de dezinvolt ar fi, orice copil trece prin chinuri (aproape) groaznice atunci când trebuie să facă un pas în față și să-și spună poezia/replica. Unii se trag de pantaloni, fetițele își adună fusta-n mâini, îi trec toate apele, le curg brobonițe de sudoare pe frunte, le tremură vocea și tremură, de fapt, din tot corpul.

2. Nu se va mai ”încurca la lecție”.

E aproape la fel ca la serbările școlare, numai că publicul nu aplaudă și prestația se notează. Sunt copii care în fața colegilor și a celui de la catedră, sub presiunea notelor și sub privirile tuturor, nu mai reușesc să dea răspusuri bune, deși le știu.

3. Nu va fi ușor de influențat.

Pentru că își va susține părerile, va ști să-și expună argumentele și va fi destul de greu de combătut de către ceilalți, nu va fi niciodată dominat de ceilalți. Cunoașteți expresia ”copil bun, dar îl strică anturajul”? Ei bine, anturajului nu-i va fi chiar așa ușor să-l strice.

4. Nu va muri cu dreptatea de gât

Sunt oameni care, deși au dreptate, nu sunt capabili sau nu au curaj s-o demonstreze. În primul rând, ține de capacitatea de a-ți organiza discursul, iar în al doilea rând, de exprimare, intonație și exercițiu. Un bun orator nu va muri niciodată cu dreptatea de gât și va reuși, chiar și în cele mai dificile contexte, să demonstreze ceea ce știe.

5. E spre binele nostru, al tuturor

Dacă fiecare cetățean al acestei tări ar fi greu de influențat de cei din jur, ar ști să-și susțină punctul de vedere, să-și controleze emoțiile, să-și compună discursul, să folosească un ton corespunzător, să ofere interlocutorului argumente, să asculte, să analizeze probleme și contexte și să elaboreze răspunsuri coerente și argumentate, atunci țara noastră n-ar fi așa cum e acum, iar la Universitate ar fi liniște mereu… nimeni n-ar ieși în stradă.

Dacă te interesează un curs de public speaking pentru copilul tău, consultă aici programul cursului Public Speaking Superstar by Clerver Children.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod