4 plante pentru dormitor care te ajută să scapi de insomnie

Din păcate, numeroase persoane se confruntă cu probleme de somn, printre care insomnii, apnee, coşmaruri sau somn neodihnitor.
Cauzele sunt multiple, de la stres, griji şi până probleme de sănătate sau tulburări emoţionale precum depresia sau anxietatea.

Dar dincolo de aceste cauze profunde, problemele legate de somn ar putea să apară şi din motive mult mai uşor de rezolvat. Printre acestea se numără un dormitor amenajat greşit, un nivel scăzut al oxigenului pe timpul nopţii sau o temperatură prea mare sau prea mică.

Iar dacă nu ai o plantă de interior în dormitorul tău, ar trebui să schimbi acest lucru.
Plantele sunt recunoscute pentru capacitatea lor de a purifica aerul, de a absorbi dioxidul de carbon şi de a elibera oxigen în cameră, prin procesul de fotosinteză. Astfel te ajută să adormi mai repede şi să ai un somn odihnitor. Iată care sunt cele mai bune plante pentru dormitor:



Sansevieria

Cunoscută şi sub denumirea limba soacrei, Sansevieria eliberează mai mult oxigen pe timpul nopţii chiar decât în timpul zilei. Prin urmare, este foarte eficientă pentru îmbunătăţirea aerului din cameră pe timpul nopţii, ceea ce te va ajuta să dormi mai bine.


Lavanda

Aroma relaxantă a lavandei este folosită de sute de ani pentru a reduce efectele stresului şi anxietăţii. De asemenea, lavanda încetineşte ritmul cardian şi oferă o atmosferă relaxantă în dormitor, perfectă pentru un somn odihnitor.




Iedera

Iedera este o plantă uşor de întreţinut, fiind rezistentă, dar şi foarte decorativă. Beneficiile sale sunt uimitoare: absoarbe toxinele din aer şi eliberează oxigen, ceea ce îmbunătăţeşte semnificativ calitatea aerulio din dormitor.
Mai mult decât atât, iedera umezeala din aer şi previne apariţia mucegaiului cu până la 94%, potrivit worldhealthguide.ph.


Aloe Vera

Pe timpul nopţii, planta de Aloe Vera produce foarte mult eoxgen prin frunzele sale mari şi suculente. Te va ajuta astfel să dormi mult mai bine, în aerul din dormitorul tău fiind mai mult oxigen. De asemenea, Aloe Vera este utilă şi prin proprietăţila sale calmate asupra pielii. O opiţi folosi cu succes şi în tratamentele cosmetice.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod