9 plante care purifică aerul din casă

Plantele nu au doar un rol decorativ în locuința ta, ci pot fi folosite pentru a crește nivelul oxigenului și a elimina toxinele din aer.
Iată care sunt cele mai potrivite plante pentru purificarea aerului din casă.

Plante care purifică aerul din casă: Aloe Vera

Aloe Vera este un remediu universal, fiind folosită pentru numeroase probleme de sănătate, în special pentru îngrijirea pielii afectate de arsuri, iritații sau eczeme. Dar această plantă mai are un beneficiu mai puțin cunoscut: eliberează o cantitate mare de oxigen și ajută la purificarea aerului din locuință. Nu este dificil de îngrijit, astfel că rezistă în orice încăpere dacă are suficientă lumină.




Limba soacrei

Sansevieria sau limba soacrei este o plantă foarte eficientă pentru purificarea aerului. Are frunze lungi și subțiri, care pot elimina cantități mari de oxigen, absorbind în același timp dioxidul de carbon.
Este deosebit de rezistentă și nu este nevoie să-i acorzi prea multă atenție.



Plante care purifică aerul din casă: Iedera

Beneficiile sale sunt uimitoare: absoarbe toxinele din aer şi eliberează oxigen, ceea ce îmbunătăţeşte semnificativ calitatea aeruli din dormitor. Mai mult decât atât, iedera absoarbe umezeala din aer şi previne apariţia mucegaiului cu până la 94%, potrivit worldhealthguide.ph.



Tulsi sau Busuiocul sfânt

Originară din India, unde este consdiderată o plantă sfântă, cu proprietăți miraculoare, tulsi poate fi plantată și în ghiveci. Din frunzele sale poți face un ceai bogat în substanțe nutritive, dar această plantă are și rolul de a purifica aerul din încăperi.
Parfumul său este plăcut și relaxant.




Plante care purifică aerul din casă: Orhideele

Nu doar că sunt foarte frumoase, dar orhideele sunt eficiente și pentru a menține aerul din casă proaspăt și curat. Rădăcinile lor aeriene absorb umezeala din aer, fiind plantele perfecte pentru camerele în care vrei să reduci umiditatea. Orhideele Phalenopsis sunt cel mai răspândit soi pentru că sunt rezistente și ușor de îngrijit. Florile lor pot rezista timp de câteva luni.



Gerbera

Florile colorate de gerbera sunt potrivite nu doar pentru buchete, ci și în ghiveci, ca plante de interior. Iar avantajul acestei plante este dat și de faptul că reușește să purifice aerul din locuință. Florile sale în nuanțe variate de galben, roșu, portocaliu, roz sau mov sunt un bonus binevenit.
Dar pentru a înflori este necesar să așezi gerbera într-un loc luminos.




Ficus Benjamina

Spre deosebire de ficusul cu frunze late pe care sigur îl recunoști, ficusul Benjamina are o coroană bogată formată din numeroase ramuri și frunze de mici dimensiuni. Tocmai pentru că este un arbust cu multe frunze, acesta este ideal pentru amplasarea în interior. Contribuie la purificarea aerului, absorbind toxinele și eliberând o cantitate însemnată de oxigen.



Plante care purifică aerul din casă: Crăciunița

Denumirea populară a acestei plante este dată de faptul că înflorește în perioada rece a anului, astfel că este de obicei înflorită în preajma Crăciunului. Este o plantă suculentă care absoarbe excesul de umezeală din încăperi, reușind astfel să mențină aerul curat.
Trebuie plasată în camere ceva mai răcoroase, departe de sursele de căldură.



Palmierul Areca

Este una dintre cele mai răspândite plante de apartament, tocmai pentru că este foarte eficientă în purificarea aerului. Frunzele sale bogate, cu un aspect luxuriant, eliberează o cantitate mare de oxigen și absorb toxinele din aer. Areca crește nivelul umidității, fiind potrivită în camerele cu un aer prea uscat.




 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod