Cum să îngrijești corect orhideele

Orhideele sunt unele dintre cele mai des întâlnite plante de apartament.
Acestea au nevoie de condiții corespunzătoare de creștere și nu este deloc greu să înveți cum să ai grijă de aceste flori. Mai jos, poți regăsi câteva sfaturi de îngrijire a orhideelor. Iată care sunt acestea!

Cum trebuie să uzi orhideele?


Multe persoane cred că, din moment ce orhideele provin din pădurile tropicale, acestea ar trebui udate de mai multe ori pe săptămână. Din păcate, udatul frecvent omoară rădăcinile orhideelor. Este recomandat să le uzi o dată la 5-12 zile, în funcție de varietatea de orhidee, temperatură și perioada anului. În timpul zilelor calde de vară, ar trebui să uzi aceste plante puțin mai des decât iarna. 

Există trei tipuri de orhidee, în ceea ce privește udatul: acele orhidee care trebuie să aibă pământul mereu umed, cele cărora ar trebui să li se usuce complet pământul între udări și acelea al căror pământ ar trebui să se usuce puțin între udări. 

Soiurile al căror pământ trebuie să fie umed mereu: Paphiopedilum, Miltonia, Cymbidium, Odontoglossum

Soiurile al căror pământ ar trebui să fie complet uscat între udări (și umed în timpul creșterii): Cattleya, Oncidium, Brassia, Dendrobium

Soiurile al căror pământ ar trebui să fie aproape uscat între udări: Phalaenopsis, Vanda, Ascocenda

Poți verifica și instrucțiunile de udare care vin odată cu orhideea. 

De câtă lumină au nevoie orhideele?


Un bun indicator al acestei nevoi o reprezintă culoarea frunzelor. Acestea ar trebui să aibă o culoare verde puțin închis.
Verdele închis înseamnă că orhideea are acces la prea puțină lumină, iar verdele roșiatic indică prezența unui nivel prea mare de lumină. Orhideele care au nevoie de lumină (cattleyas, dendrobiums and oncidiums) ar trebui puse la o fereastră îndreptată spre sud sau vest, dar asigură-te că le protejezi în timpul orelor de vârf, vara. Miltonias, phalaenopsis și paphiopedilums preferă mai puțină lumină și ar trebui puse mai departe de fereastră sau la o fereastră îndreptată spre est sau nord.

Orhideele de interior au nevoie, de asemenea, de un nivel adecvat al umidității, aproximativ 50-70%.
Există mai multe modalități de a crește umiditatea din casă. De exemplu, poți folosi un umidificator sau pulverizează apă pe plante. De asemenea, nu rezistă la temperaturi mai mici de 16,5 grade Celsius.

Cum se fertilizează aceste flori?


În ceea ce privește acest aspect, trebuie să fertilizezi plantele săptămânal sau de două ori pe săptămână, în perioada creșterii, și lunar atunci când ajung la maturitate. 

Cât timp sunt înflorite, tulpinile ar trebui să rămână fixate pe bețele de sprijin furnizate. Fiecare nod de pe tija florii este o potențială nouă floare.
Odată ce cad toate florile, se taie tulpina, deasupra celui mai jos nod, pe diagonală. Acest lucru va stimula creșterea unei noi tulpini de floare.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod