Cheesecake cu mango şi lime
Desert / 22.08.2018

Ingrediente

Blat:

- 8 biscuiţi digestivi mari
- 1 lingură zahăr
- 50 g unt topit

Compoziţie:

- 3 mango mari, decojiţi şi tăiaţi cubuleţe
- 900 g brânză proaspătă sau cremă de brânză la temperatura camerei
- 225 g zahăr
- 3 ouă mari
- 2 gălbenuşuri de ouă
- coaja de la 2 lime

Topping:

- 250 ml smântână
- sucul de la 2 lime
- 1 lingură zahăr
- cubuleţe de mango

Mod de preparare

Preîncălzeşte cuptorul la 190°C. Sfărâmă biscuţii bine, amestecă-i cu zahărul şi untul topit până se combină bine toate ingredientele. Se pune amestecul obţinut într-o tavă de tort şi se apasă la bază şi pe părţile laterale până acoperi întreaga suprafaţă. Se coace timp de 8-10 minute, până devine uşor auriu. Apoi se lasă la răcit.

Folosind un blender trebuie să obţii un piure de mango. Îl pui şi pe acesta deoparte.

Într-un castron mare, amestecă brânza şi zahărul până când acesta se topeşte. Se adaugă ouăle şi gălbenuşurile unul câte unul. Pune şi piureul de mango şi coaja de lime şi amestecă-le bine. Se toarnă totul în tavă peste crusta răcită. Se coace timp de o oră la 160°C. După ce e gata, lasă-l să se odihnească timp de 15 minute.

Într-un castron mic, amestecă smântâna, 1 lingură de zahăr şi sucul de lime. Apoi câteva cubuleţe de mango. Toppingul obţinut se răspândeşte deasupra desertului. Se introduce din nou la cuptor pentru încă 20 de minute. Se lasă la răcit în interiorul cuptorului cu uşa deschisă timp de o oră. Apoi se bagă la frigider peste noapte înainte de servire. 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro