Cauta in 21.294 retete

Clătite japoneze pentru dimineți perfecte

Nu știi ce să mai faci la micul dejun în weekend, astfel încât să îi răsfeți pe toți pofticioșii familiei? Ar trebui să încerci această rețetă de clătite japoneze, perfectă pentru întreaga familie.

Ingrediente

2 ouă mari
3/4 cană cu lapte bătut
1/4 cană cu zahăr
1/2 linguriță de esență de vanilie
1/4 linguriță de sare
1 1/2 căni cu făină
1 linguriță de praf de copt
1/4 linguriță de bicarbonat de sodiu
2 linguri de ulei vegetal

Mod de preparare

Dificultate: usoara · Timp preparare: 15 minute · Nr. porţii: 4

Într-un blender, se adaugă ouăle, laptele bătut, zahărul, esența de vanilie și sarea. Se amestecă aceste ingrediente la cea mai mică viteză, timp de câteva secunde, până când se obține o compoziție omogenă.
 
Se adaugă făina, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Se amestecă iar toată compoziția timp de 15-20 de secunde sau până când aluatul este omogen.
 
Se încălzește o tigaie adâncă la temperatură medie spre scăzută. Cu ajutorul unei perii de patiserie, se unge un inel de inox pentru gătit cu ulei. Se adaugă uleiul rămas în tigaie și se pune inelul de inox în centrul tăvii. Se lasă să se încălzească pentru câteva minute, după care se toarnă aluatul de clătite în inel, până când îl umpli pe jumătate. Ai grijă să nu adaugi prea mult, deoarece aluatul se va extinde și se va vărsa pe laterale.
 
Se lasă clătita să se gătească timp de patru minute sau până când se formează bule pe partea superioară a clătitei. Folosește o spatulă pentru a răsturna cu grijă clătita și las-o să se gătească timp de încă trei minute sau până când devine maronie și mijlocul este gătit. Repetă procedeul cu aluatul rămas. Servește clătitele cu unt, cât timp acestea încă sunt aburinde, pentru a se topi untul, și sirop sau dulceață.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod