Cauta in 21.294 retete

Reţete blat de tort

Niciodată nu vei da greş cu o reţetă simplă de blat de tort cu vanilie sau cacao. Dacă blatul e cum trebuie, umplutura poate să însemne orice!

Ingrediente

Blat de tort 1

- 200 g zahăr pudră
- 200 g unt
- 4 ouă
- 200 g făină
- 2 linguriţe cacao
- 1 linguriţă praf de copt
- 2 linguri de lapte

Blat de tort 2

- 175 g margarină sau unt topit
- 175 g zahăr pudră
- 3 ouă mari
- 175 g făină cernută
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 1 vârf de cuţit de sare

 

Mod de preparare

Dificultate: medie

Blat de tort 1

Preîncălzeşte cuptorul la 190°C. Unge tava de tort cu puţin unt şi foloseşte apoi hârtie de copt.

Într-un bol mare, amestecă 200 g zahăr, 200 g unt topit, 4 ouă bătute bine, 200 g făină, 1 linguriţă de praf de copt şi cele 2 linguri de lapte. Se bat toate ingredientele cu un tel sau un mixer, până la obţinerea unei compoziţii omogene. La final de adaugă cele 2 linguriţe de cacao şi încorporează uşor cu o lingură de lemn sau o spatulă.

Amestecul se toarnă în formă şi se uniformizează cu o spatulă sau cu spatele unei linguri.

Se coace aproximativ 20 de minute până când blatul se maroneşte şi revine la forma iniţială atunci când este presat. Se lasă la răcit complet, după care se umple şi ornează la alegere.

Blat de tort 2

Preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Unge o tavă rotundă de tort cu un pic de unt sau margarină şi foloseşte hârtie de copt.

Pune toate ingredientele într-un vas mare şi amestecă-le cu o lingură de lemn sau cu un mixer de mână timp de 1 minut sau până se omogenizează perfect. E important să nu baţi compoziţia prea mult.

Toarnă compoziţia în tavă, netezeşte blatul şi coace-l pe raftul mijlociu al cuptorului pentru aproximativ 45-50 de minute. Blatul este gata când e bine crescut şi auriu. Partea superioară ar trebui să revină la forma iniţială atunci când este uşor atinsă cu vârful degetului. Un alt test este să introduci un pai, când e făcut, ar trebui să iasă curat.

Lasă blatul să se odihnească şi răcească timp de 5 minute, apoi foloseşte un cuţit pentru a desprinde marginile.

Umplutura este alegerea ta!

Poftă bună!





 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod