14 carbohidrați buni care nu îngrașă. Poți să-i consumi în voie!

4. Cartofi dulci

120 de grame, cubulețe sau pasat, crud sau gătit, conțin 27 de grame de carbohidrați. La fel ca morcovii, și această legumă are un conținut ridicat de fibre. De asemenea, mai conține potasiu, calciu și vitamina C. Poți să-i feliezi, să-i stropești cu puțin ulei de măsline și să-i coci la cuptor, ca garnitură sau gustare. Este un înlocuitor sănătos pentru cartofii prăjiți.


5. Sfeclă

120 de grame, feliată sau cubulețe, conțin 13 grame de carbohidrați. Dacă vrei să reduci timpul de gătire, curăță-le și taie-le în opt.
Întinde-le într-o tavă și coacele timp de 20 de minute, la o temperatură de 210 grade. După gătire, le poți adăuga într-o salată, cu rucola, nuci pecan și brânză feta degresată.


6. Păstârnac

120 de grame de păstârnac conțin 23 de grame de carbohidrați. Deși conținutul de carbohidrați este ridicat, această delicatesă a toamnei conține și 6,5 grade de fibre la porție. Gătește-l la cuptor, împreună cu cartofi, sfeclă și morcovi și vei obține un deliciu pentru ochi și pentru gură.


7. Varză de Bruxelles

120 de grame de varză de Bruxelles, crudă sau gătită, conțin 12 grame de carbohidrați. Alungă-ți amintirea urâtă despre varza de Bruxelles gătită prea mult și lipsită de gust.
Asezoneaz-o cu ulei de măsline, sare și piper și gătește-o la cuptor la 250 de grade, timp de 20 de minute și apoi stropește-o cu oțet balsamic.


8. Zucchini

120 de grame de zucchini (dovlecei) conțin 3,5 grame de carbohidrați. Poate fi consumat crud, feliat subțire, alături de rondele de țelină și castravete, împreună cu un sos pe bază de iaurt. Dacă vrei să încerci ceva nou, feliază-i cu un cuțit spiralat și poți obține tăieței de zucchini în loc de paste făinoase.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod