5 alimente delicioase pentru perioada postului

Perioada postului îți poate da bătăi de cap, dacă nu știi ce alimente să alegi. Sigur că o mâncărică de legume este întotdeauna o opțiune bună, însă ce faci când simți nevoia să consumi proteine sau, pur și simplu, vrei să mai încerci altceva?
Mai jos găsești o listă de produse vegetale potrivite pentru dieta vegană și vegetariană, dar și în perioada postului pe care le poți integra în meniul tău zilnic. Produsele Inedit reprezintă soluția optimă pentru o gustare rapidă, echilibrată nutrițional și gustoasă. Pot fi consumate atât ca aperitive, cât și ca gustări între mese. 

De ce produsele din soia Inedit? În primul rând pentru că acestea nu sunt modificate genetic (non-MG) și în al doilea rând, pentru că sunt absolut delicioase!

Așadar, iată 5 alimente delicioase pe care le poți consuma în perioada postului:

 
La micul dejun:

 

Băutură din soia cu miere și cereale


Știai că laptele de soia nu conține colesterol și este bogat în grăsimi bune, adică nesaturate? Dacă pui la socoteală și faptul că nu conține conservanți sau coloranți, atunci ai toate motivele să-l incluzi la micul dejun. 
Această băutură din soia cu miere și cereale de la Inedit poate fi consumată ca atare, în combinație de shake cu fructe sau alături de o porție de cereale integrale. 
 
Prânz

 
Chifteluțe din soia 


Ingrediente:
- 100 grame de granule din soia de la Inedit
- 1 cartof mare fiert
- 1 morcov
- 2 căței de usturoi
- 1 ceapă
- o legătură de pătrunjel (nu foarte mare)
- pesmet
- sare și piper
- ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:
 
Aceste granule sunt obținute din soia nemodificată genetic, prelucrată și deshidrată, astfel încât poate înlocui cu succes carnea, având de două ori mai multe proteine și mai puține calorii.
Se pun granulele de soia la hidratat în apă caldă undeva la 20-30 de minute, apoi pune-le într-o strecurătoare. Între timp, toacă mărunt ceapa, usturoiul, iar morcovul se dă printr-o răzătoare fină. Zdrobește cartoful fiert cu o furculiță. 
Adaugă puțin ulei de floarea soarelui într-o tigaie, apoi călește ceapa (până devine transparentă) și morcovul. După ce ai strecurat soia, stoarce-o de apă și adaugă peste restul ingredientelor din tigaie. Condimentează cu sare și piper, adaugă o lingură de pesmet, cartoful zdrobit și o mână de pătrunjel tocat mărunt. Amestecă cu o spatulă din lemn, lasă pe foc câteva minute, apoi oprește totul. 
Când s-a răcit compoziția, poți face chifteluțe mici și rotunde pe care le dai prin pesmet, apoi le prăjești în ulei încins (tot din floarea soarelui). 
Atenție! Nu le lasă foarte mult la prăjit, compoziția fiind deja coaptă pe dinăuntru. Dacă nu-ți dorești să le prăjești, le poți băga la cuptor, așezate pe hârtie de copt.
Le poți consuma ca atare, alături de paste integrale sau într-o salată cu ridichi, rucola și semințe de susan.

Gustare

 

Pastă de năut Hummus Tartinero


 
Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face în perioada postului este să consumi mai multă pâine decât de obicei, însă nu trebuie să fie așa! Poți opta pentru pasta tartinabilă Tartinero pe bază de năut Hummus pe care o poți consuma cu ardei gras în loc de pâine. Un deliciu potrivit fie ca aperitiv, fie ca o gustare între mese!

Cină

 

Salată cu batoane din tofu 


Batoanele din tofu pot fi consumate și fierte, prăjite sau fripte pe grătar, dar și într-o salată delicioasă și ușoară. La fel ca restul produselor, nici acestea nu conțin conservanți. 
Așadar, la cină îți recomandăm o salată cu rucola, baby spanac, valeriană, batoane din tofu simple sau picante (după gustul fiecăruia), ulei de măsline și zeamă de lămâie sau oțet balsamic.
 
Mai multe informații despre produsele Inedit găsești aici

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod