5 idei de pizza care nu îngrașă. Cele mai bune combinații sărace în carbohidrați

Știi că poți să faci un blat de pizza fără făină? Aceste variante de pizza care nu îngrașă le poți consuma fără probleme pentru că sunt sărace în carbohidrați.
Pizza este, fără îndoială, una dintre cele mai apreciate mâncăruri din lume. Dar dacă regimul tău alimentar este bazat pe un consum mic de carbohidrați, atunci pizza nu are ce să caute în meniul tău – sau cel puțin așa crezi. Evident, nu poate fi vorba de blatul cu care ești obișnuită, dar oamenii și-au pus creativitatea la treabă pentru a găsi o variantă care să îmbine pofta de pizza cu nevoia de a consuma foarte puțini carbohidrați. 

Iată câteva exemple delicioase de pizza cu conținut scăzut de carbohidrați, pe care internauții le pun la bătaie și care au primit aprobarea expertei culinare Julie Upton, citată de site-ul womenshealthmag.com 

Blatul din albușuri de ou

 
Ai nevoie de albușuri de ou, condimente și...cam atât! Deși nu are multe ingrediente, acest blat are un conținut nutrițional foarte bogat. „Ouăle sunt considerate ca fiind ceea mai bună sursă de proteine, oferind toți cei 9 amino-acizi esențiali”, spune Upton.
„Este una dintre cele mai bogate surse de nutrienți pe care o poți consuma. ”

Informații nutriționale / porție:  166 calorii, 0 gr. carbohidrați, 33 gr. proteine, 0 gr. grăsimi.


Blatul din cartofi dulci

 
Această rețetă, prezentată de The Big Man’s World este foarte simplă: se combină cartofii dulci pasați cu făină de cocos, amidon din tapioca și condimente pentru a obține un blat delicios. Cartofii dulci conțin foarte mulți nutrienți, cum ar fi vitaminele A, C și B6 dar și potasiu și fibre.

Informații nutriționale / porție: 96 calorii, 18 gr. carbohidrați, 1,5 gr, proteine, 2 gr.
grăsimi.


Lipii din două ingrediente

O altă variantă de blat, oferită tot de The Big Man’s World, combină făina de ovăz, lapte și condimente. „Fulgii de ovăz sunt extraordinar de buni pentru sănătate”, susține Upton. „Ajută la controlul greutății și pot contribui la scăderea colesterolului rău. În plus, oferă senzația de sațietate, așa că vei fi destulă de sătulă după 1-2 felii.”

Informații nutriționale/porție: 132 calorii, 21 gr. carbohidrați, 5,5 gr. proteine, 3,5 gr. grăsimi.


Blat din făină de migdale

Se obține amestecând făină de migdale cu mozzarella, cremă de brânză, ouă și condimente. „Făina de migdale este foarte bună, pentru că migdalele sunt benefice pentru inimă”, concluzionează Upton. 

Informații nutriționale/ porție: 203 calorii, 4 gr.
carbohidrați, 11 gr. proteine, 17 gr. grăsimi.


Blatul din conopidă

Este considerat cea mai bună variantă de blat de pizza care nu îngrașă cu conținut  de carbohidrați. Rețeta pusă la dispoziție pe youtube de către TheDomesticGeek este cea mai bună dintre toate. Se combină conopida mărunțită cu mozzarella, parmezan și ouă. „Cel mai mare câștig din această rețetă este conopida”, spune Upton. „Conopida este o legumă care are proprietăți anti-inflamatorii și un conținut scăzut de calorii.” 

Informații nutriționale / porție: 77 calorii, 4,5 gr. Carbohidrați, 7 gr. proteine, 4,5 gr.
Grăsimi. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod