6 lucruri pe care să nu le mai faci dacă vrei să slăbești

Deși faci tot ce poți pentru a elimina kilogramele în plus nu vezi nicio diferență în oglindă? Descoperă care sunt principalele lucruri pe care să nu le mai faci dacă vrei să slăbești.
În loc să-ți închipui că dieta nu funcționează și că nu vei reuși niciodată să ajungi la greutatea dorită, mai bine analizează-ți meniul și starea de spirit pentru a identifica greșelile care nu te lasă să obții rezultatele dorite. Atunci când știi deja care sunt principalele lucruri pe care să nu le mai faci dacă vrei să slăbești vei economisi mult timp, iar frustrările și lipsa de motivație vor apărea mult mai rar. Nu este deloc complicat să faci mici schimbări care îți modifică felul în care gândești despre propriul corp și pun bazele unei abordări optimiste în cadrul unui meniu sănătos.

 
Iată câteva lucruri pe care să nu le mai faci dacă vrei să slăbești:

 
1. Nu mai alege dieta greșită

Cât de des ți s-a întâmplat să alegi o anumită dietă doar pentru că a avut rezultate deosebite pentru o prietenă? Poate că te inspiră celebritățile sau prietenii care și-au reconturat silueta rapid, însă trebuie să te asiguri că dieta corespunde stilului tău de viață și obiceiurilor alimentare pe care ți le-ai format. Înainte de a începe orice dietă, analizează-ți programul de la serviciu și de acasă pentru a realiza dacă totalul de calorii și ritmul de servire a meselor ți se potrivesc.
De asemenea, trebuie să iei în calcul afecțiunile de care suferi și dacă dieta respectivă îți permite să ai mereu energie pentru a fi productivă chiar și în zilele stresante.

 
2. Nu îți mai impune obiective nerealiste

Cu siguranță ne-am dori cu toții să slăbim 12kg în 2 săptămâni, dar acest lucru nu este posibil decât printr-un regim care ar periclita sănătatea, iar în contextul carierei și vieții de familie nu este realist să te aștepți la un asemenea rezultat. La începutul dietei poți fi foarte entuziasmată, dar nu te descuraja dacă nu vezi schimbări rapide. O dietă sănătoasă îți va recontura silueta treptat, fiind utilă pentru schimbarea stilului de viață pe temen lung. Cel mai bine este să-ți stabilești obiectivele treptat și să te bucuri de fiecare reușită pentru a-ți menține motivația.

 
3. Nu mai folosi lipsa timpului drept scuză

Unul dintre principalele obstacole care te împiedică să slăbești este convingerea că nu ai timp să ții o dietă. În urma studiilor realizate s-a constatat că aproximativ 73% dintre femei folosesc lipsa timpului drept motiv pentru a mânca alimente nesănătoase și a evita exercițiile fizice.
Pentru a trece de acest obstacol trebuie să-ți stabilești clar prioritățile. Dacă nu-ți faci timp pentru tine și nu-ți îmbunătățești alimentația, ai putea regreta mai târziu deoarece obezitatea te predispune la afecțiuni cardiovasculare și favorizează creșterea nivelului de colesterol. Folosește o agendă pentru a-ți face programul în fiecare zi și include timpul necesar pentru a cumpăra alimente sănătoase și a pregăti rețete rapide, cu mai puține calorii.

 
4. Nu te mai izola

Nu te teme să ceri ajutor dacă îți este greu să-ți menții motivația în cadrul unei diete. Multe femei se confruntă cu această problemă, iar dulciurile, bomboanele sau chips-urile vor fi mereu greu de refuzat. Nu trebuie să pretinzi că totul este în regulă pentru că acest lucru te-ar putea împinge la excese calorice. Discută cu prietenii și familia și vei vedea că și ei au trecut prin aceste situații. Ai putea chiar să afli niște trucuri noi pentru a scăpa de poftele alimentare.
Mergi la antrenament cu o prietenă și fă tot ce poți pentru a privi dieta ca pe ceva normal. Este un lucru pe care-l faci pentru tine și nu trebuie să te superi sau să te îngrijorezi, ci să te bucuri că ai șansa de a experimenta arome noi în timp ce îți remodelezi corpul.

 
5. Nu mai subestima cantitatea de mâncare consumată

Calculezi chiar toate caloriile consumate sau ai tendința să uiți de unele gustări aparent „nevinovate”? Trebuie să iei în considerare tot ce guști pe parcursul zilei, precum și mâncarea pe care o împarți cu prietenii. De asemenea, dacă guști des din mâncare atunci când gătești, ai putea folosi bomboanele mentolate sau guma de mestecat pentru a reduce caloriile ingerate. Cumpără-ți și un cântar de bucătărie pentru a ști exact ce și cât consumi.

 
6. Nu mai crede că alimentele sănătoase te vor ajuta să slăbești automat

Studiile realizate au demonstrat că majoritatea persoanelor au tendința să consume cantități excesive din alimente sănătoase, în ideea că astfel vor slăbi mai ușor. Din păcate, lucrurile nu funcționează așa.
Este bine să mănânci sănătos, dar și cantitatea contează. Fii atentă la mărimea porțiilor dacă vrei ca meniul tău să fie util în lupta împotriva kilogramelor în plus. În cele din urmă, chiar dacă provin din alimente sănătoase, caloriile în exces vor cauza în continuare rotunjimi inestetice.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod