Slăbit

6 obiceiuri la care trebuie să renunţi dacă vrei să slăbeşti

Dacă eşti o persoană care se luptă cu kilogramele în plus, s-ar putea să fii mereu în căutarea unei diete magice!
Trebuie să ştii că pentru a fi slabă şi sănătoasă trebuie să îţi schimbi stilul de viaţă pe termen lung, nu să optezi pentru cea mai recentă dietă la modă.

Iată 6 obiceiuri proaste la care trebuie să renunţi pentru a obţine, în cele din urmă, rezultate durabile:

Interzicerea unui aliment


Toată lumea are câte un aliment nesănătos preferat sau un preparat din care nu se poate opri din mâncat. Dar dacă îl scoţi complet din dieta ta, îţi va fi şi mai poftă de el. Încearcă să nu îţi pui restricţii alimentare, deoarece alimentele devin mai atractive odată ce sunt interzise. În schimb, consumă-le cu moderaţie.
Cu siguranţă îţi cunoşti obiceiurile, aşa că dacă ştii că vei mânca o cutie întreagă de biscuiţi dacă îi ştii în cămară, atunci ai grijă să îţi cumperi data viitoare o cantitate mai mică. Iar când mănânci, bucură-te încet de aromă şi textură, astfel încât să te simţi cu adevărat satisfăcută.

Lipsa somnului


Dacă te-ai trezit vreodată în faţa calculatorului cu ochii roşii, mâncând fără să îţi dai seama un croissant întreg, cu siguranţă lipsa somnului ţi-a afectat obiceiurile alimentare. Lipsa somnului este principalul responsabil pentru foamea de după. Somnul poate fi cel mai plăcut obicei de relaxare, pauză şi odihnă, iar beneficiile lui pot fi vizibile în toate sectoarele vieţii tale.


Dieta strictă


Trebuie să mergi la o nuntă weekend-ul viitor şi ştii că dacă mănânci doar brânză slabă de vaci vei reuşi să încapi în rochia preferată? Sau toţi colegii tăi încearcă cura cu sucuri şi te-ai simţi exclusă dacă nu participi şi tu? Dietele stricte sunt nesănătoase, îţi încetinesc metabolismul şi vei pune la loc kilogramele pierdute, uneori chiar în plus. Dacă te face să te simţi ameţită de foame, cu siguranţă nu e o soluţie pe termen lung.

Excesul de alcool


Să te îmbeţi şi apoi să comanzi o pizza ar putea fi un comportament asociat vieţii de liceu. Alcoolul reduce inhibiţiile şi, prin urmare, vei fi tentată să mănânci fără să gândeşti.
Pentru a reduce aceste efecte, nu consuma alcool pe stomacul gol şi păstrează gustări sănătoase în frigider pentru momentul în care ajungi acasă.

Sari peste mese


Crezi că e pură matematică, nu? Dacă renunţi la masa de prânz şi iei o cină normală, salvezi o mulţime de calorii. Dar nu aşa funcţionează! Hormonul de foame-grelina și hormonul de sațietate-leptina funcționează cel mai bine atunci când te hrăneşti la fiecare patru ore. Dacă nu, ei se vor rătăci şi vor lovi cu putere mai târziu. Încearcă să îţi planifici mesele în avans, mai ales în zilele în care ştii că vei fi foarte ocupată şi ai putea să uiţi.


Consumi alimente fără grăsimi


Trebuie să ştii că nu grăsimea îţi sabotează dieta. Avem nevoie de grăsime pentru a ne simţi sătuli. Îndepărtatea grăsimilor din alimente ne lasă nesatisfăcuţi şi ne determină să mâncăm mai mult mai târziu. Alegerea alimentelor fără grăsime poate bloca asimilarea anumitor nutrienţi din ele. Spre exemplu, îndepărtarea grăsimilor din lapte împiedică absorbţia vitaminelor importante liposolubile precum A, D şi calciu.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod