6 reguli pe care trebuie să le încalci dacă vrei să slăbești

Credeai că o dietă se bazează numai pe restricții alimentare? Află principalele reguli pe care trebuie să le încalci dacă vrei să slăbești.
Succesul unei diete nu se bazează numai pe aplicarea automată a unor reguli. În unele cazuri, regulile stabilite sunt simple mituri care de fapt încetinesc slăbirea și îți pot afecta negativ motivația. Dacă urmezi orbește toate aceste reguli efectele asupra siluetei nu vor fi cele dorite și ai putea să adaugi centimetri în plus sau să rămâi în faza de platou. 

 
Iată care sunt principalele reguli pe care trebuie să le încalci pentru a-ți recontura silueta mai rapid:

 
1. Trebuie să mănânci des pentru a evita înfometarea

La nivel teoretic această regulă poate părea logică deoarece, atunci când ești înfometată, cu siguranță vei consuma mai multe calorii. Cu toate acestea nu este deloc ușor să consumi 6 mese mai mici, spre exemplu. Potrivit specialiștilor, perosoanele care aleg varianta meselor mici și dese ajung să consume mai multe calorii pentru că mănâncă tot timpul zilei.
În plus, dacă nu ești atentă ar putea fi 7 în loc de 6. Astfel, în loc să crezi că dacă vei gusta tot timpul ceva vei arde calorii mai eficient, mai bine îți stabilești 3 mese principale și 2 gustări cu puține calorii pentru a te asigura că îți atingi obiectivul. În cele din urmă totalul de calorii consumate va fi decisiv pentru a reduce țesutul adipos și aspectul inestetic al celulitei.

 
2. Evită carbohidrații pentru că îngrașă

În ansamblul de reguli pe care trebuie să le încalci acest mit apare foarte des. Nici carbohidrații, nici amidonul nu te fac automat să te îngrași. Consumul excesiv de calorii este factorul determinant pentru acumularea kilogramelor în plus. Nu va conta dacă excesul provine din carbohidrați, proteine sau grăsimi. Atâta timp cât mănânci prea mult nu vei putea slăbi. Carbohidrații rafinați nu sunt deloc alimentele ideale în cadrul unei diete pentru că nu au vitamine și minerale, însă cei proveniți din fructe sau legume te vor ajuta să slăbești eficient, într-un timp mult mai scurt.
Când vine vorba despre cereale alege-le pe cele integrale și nu îți vei periclita silueta, iar gustul micului dejun va fi mai bun.

 
3. Alimentele fără grăsimi te ajută să scapi mai repede de kilogramele în exces

Alimentele care în mod natural au un conținut redus de grăsimi, cum sunt fructele și legumele, sunt indicate în cadrul unei diete, însă nu același lucru se poate spune despre lactatele fără grăsimi, batoanele de cereale sau frișca dietetică pentru cafea. În ceea ce privește lactatele este mai bine să alegi varianta integrală pentru a favoriza absorbția vitaminelor A și D. Este esențial să citești etichetele cu atenție deoarece în majoritatea cazurilor lipsa grăsimilor este suplimentată cu un exces de zahăr. Aceste alimente nu sunt sățioase și cauzează fluctuații ale glicemiei, asociate cu stări de oboseală sau amețeală.

 
4. Nu poți slăbi decât dacă alegi antrenamentele intense

Deși este adevărat că un antrenament intens va arde mai multe calorii decât exercițiile de o dificultate medie sau redusă, este important și să previi accidentările. De asemenea, vei avea nevoie de o perioadă de adaptare pentru a reuși să efectuezi exerciții complexe timp îndelungat.
Nu exagera pentru că o accidentare te poate obliga să faci o pauză mai lungă, anulând caloriile arse la acel antrenament. Mai bine respectă-ți propriul ritm, antrenează-te consecvent de 2-3 ori pe săptămână și consumă un meniu variat, care favorizează refacerea organismului între antrenamente.

 
5. Alimentele organice te ajută să slăbești mai ușor decât cele convenționale

Nu este deloc greșit să încerci să consumi cât mai des alimente naturale, organice. Însă nu ai de ce să presupui că vei elimina centimetrii în plus cu o astfel de dietă. Ocolirea coloranților sau a conservanților, precum și a pesticidelor îți va fortifica organismul, dar alimentele organice au exact la fel de mult calorii ca și cele obișnuite. Va trebuie să eviți excesele, iar faptul că un aliment este organic sau nu în niciun caz nu garantează rezultatele unei diete.

 
6. Zilele în care trișezi sunt utile pentru dietă

La prima vedere poate ți se pare în regulă să ai o zi sau chiar două în care mănânci ce îți dorești, urmate de un regim strict de câteva zile. Din păcate, aceste zile nu te ajută deloc să obții corpul pe care ți-l dorești.
Nu vei face decât să adaugi calorii suplimentare la nivel de săptămână și lună, care treptat se vor transforma în noi kilograme pe care trebuie să le elimini.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod