8 idei de rețete pentru zilele de detoxifiere

Vrei să faci câteva zile de detoxifiere, însă nu poți să consumi numai sucuri? Descoperă câteva idei de rețete pentru detox

Principalele grupe alimentare pe care trebuie să te bazezi atunci când eşti la detoxifiere sunt legumele, verdețurile, pulberile de maca/spirulină/chlorella, fructele și cerealele integrale de preferat fără gluten. Știm cu toții că sucurile carbogazoase, alcoolul, prăjelile, carnea, lactatele, ouăle, zahărul și fumatul trebuie evitate cu orice preț, deoarece acestea au rolul de intoxica mai mult organismul. 

Dacă nu vrei să urmezi o cură de detoxifiere cu sucuri îți recomandăm aceste idei de rețete pentru zilele când vrei detox:
1 din 9

1. Chifteluțe din mei cu legume

Meiul este o cereală fără gluten pe care o poți folosi atât în preparate dulci, cât și pentru a obține diverse combinații savuroase. De exemplu, aceste chifteluțe din mei cu legume pe care le poți face simplu la cuptor se pot păstra în frigider ca să le ai la îndemână când ești pe fugă. Ele pot să fie consumate fie la orice masă alături de o salată mare de crudități și verdețuri.

Amestecă în robotul de bucătărie ceapă, usturoi, ardei roșu, morcov, cimbru, oregano care se călesc cu puțin ulei de măsline. Apoi se amestecă meiul și un ou care să lege compoziția. Se formează chifteluțe care se aplatizează cu mâna, se ung cu puțin ulei și se lasă la cuptor până se rumenesc. Poți să faci o porție mai mare ca să le ai gata preparate pentru mai multe zile. 

MAI MULT DESPRE: dieta, detox
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod