Diete care te pot imbolnavi

Care sunt tipurile de diete care te pot îmbolnăvi? 8 caracteristici ale unui plan de alimentație periculos

Vrei să slăbești? O dietă utilă te poate ajuta, însă trebuie să fii foarte prudentă când o alegi pentru că unele reguli și interdicții îți pot da viața peste cap. Indiferent dacă se apropie o ocazie specială când vrei să arăți excelent sau îți dorești o schimbare pe termen lung trebuie să știi să identifici tipurile de diete care te pot îmbolnăvi. Ia măsurile corecte pentru a te putea bucura pe deplin de noul tău aspect.
În orice moment vei căuta o dietă precis vei găsi extrem de multe variante care îți promit că vei arăta ca un fotomodel. Problema este că există multe diete care te pot îmbolnăvi, după cum detaliază eatthis.com. De la eliminarea anumitor tipuri de alimente până la consumul exclusiv al unui ingredient există foarte multe planuri de alimentație periculoase pentru organism.
Din acest motiv este esențial să recunoști semnele problematice de la început pentru a evita stările neplăcute și riscurile pentru sănătate. În plus, dacă deja ai început o dietă trebuie să fii foarte atentă la starea ta pentru a preveni problemele digestive, lipsa de vitamine, anemia sau alte afecțiuni.

 
Iată cum recunoști tipurile de diete care te pot îmbolnăvi:

 
1. Dieta nu include suficiente calorii

Analizează obiectiv dieta care ți-a atras atenția și gândește-te dacă mesele prevăzute îți pot asigura energia de care ai nevoie pentru a realiza toate activitățile cotidiene.
Necesarul zilnic de calorii variază în funcție de vârstă, sex și de nivelul de activitate, dar trebuie să se situeze în intervalul de 1.600-2.400 de calorii pentru femei și 2.000-3.000 de calorii pentru bărbați. În cazul în care dieta la care te gândești nu conține nici măcar minimul de calorii specificat este foarte probabil să cauzeze probleme de sănătate.

 
2. Este o dietă plictisitoare, identică în fiecare zi

Dieta pe care o alegi nu trebuie să fie extrem de plictisitoare, implicând repetarea unor mese identice în fiecare zi. Un astfel de plan de alimentație poate fi periculos pentru organism pentru că ai nevoie să consumi feluri de mâncare variate, care îți furnizează o combinație ideală de vitamine și minerale.

 
3. Conține foarte multă brânză sau mizează pe un singur aliment

Deși pare o variantă foarte gustoasă, poate fi extrem de riscantă pentru că vei fi privată de o varietate de nutrienți necesari funcționării normale a organismului.
În cazul în care te atrag dietele care presupun consumul exclusiv al unui aliment este momentul să cauți altceva pentru că vei avea multe probleme pe termen lung.

 
4. Include foarte puține fibre

Dacă te gândești să începi o dietă care nu cuprinde cereale integrale, fasole uscată, fructe și legume cel mai probabil nu îți vei întruni necesarul zilnic de fibre. Acest lucru are multiple consecințe, de la apariția senzației de foame foarte rapid până la constipație și alte probleme digestive sau agravarea acneei. Corpul tău are nevoie de fibre din alimente, nu din suplimente, pentru a realiza digestia în ritm normal.

 
5. Promite vindecarea tuturor afecțiunilor

Deși este adevărat că alimentele potrivite pot deveni o modalitate de vindecare din interior trebuie să fii circumspectă când întâlnești o dietă care susține că poate vindeca o afecțiune cronică.
Este bine să consumi alimente utile, dar nu te baza exclusiv pe noua dietă pentru a a înlocui întreaga ta strategie pentru menținerea unei stări de sănătate optime.

 
6. Impune un regim de exerciții fizice excesiv

Chiar dacă majoritatea dietelor încurajează mișcarea, un plan alimentar care îți indică să mergi la sală multe ore va avea un impact negativ asupra sistemului imunitar. În aceste condiții vei fi mult mai expusă la infecțiile respiratorii și complicațiile acestora.

 
7. Îți afectează echilibrul psihologic

Unele diete nu te afectează numai la nivel fizic, ci îți pot pune în pericol echilibrul emoțional. Dacă ai ales o dietă foarte restrictvă, care necesită mult timp pentru prepararea meselor, este foarte ușor să ajungi să te gândești tot timpul la următoarea masă ori gustare. În timp vei avea parte de anxietate sau îți va fi teamă să consumi alimente care nu sunt incluse în dietă.
Potrivit specialiștilor, în această situație apare o fixare la nivel nervos asupra alimentelor sănătoase ori dietetice.

 
8. Te izolează

Mesele sunt o șansă de relaxare, distracție și socializare. Dacă ai ajuns să eviți să ieși cu prietenii la masă pentru că îți este teamă că te vor critica pentru ceea ce mănânci sau dacă nu mergi în vizite pentru că ești sigură că nu vei găsi nimic compatibil cu dieta ta în bucătăria prietenilor și rudelor este un semnal de alarmă major cu privire la meniul tău zilnic. 
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod