Fructe

Cât zahăr au fructele pe care le consumi de obicei?

Fructele sunt esențiale pentru sănătate, însă dacă vrei să slăbești trebuie să știi care dintre ele sunt cele mai bogate în zahăr și îți pot sabota dieta.
Unele fructe au un conținut mai ridicat de zahăr și nu sunt recomandate în cantități mari atunci când ții dietă și vrei să slăbești. Un regim echilibrat cu două porții de fructe pe zi completat cu multe legume, verdețuri, cereale integrale, grăsimi sănătoase și proteine te va ajuta să scapi de kilogramele în plus și să reușești să te menții la greutatea dorită.


Care sunt fructele cu cel mai mare conținut de zahăr?


Mango

Are un conținut de 45 de grame de zahăr, prin urmare nu este cea mai bună soluție să-l consumi frecvent când vrei să scapi de kilogramele în plus. Poți să savurezi câteva felii de mango la micul dejun alături de un terci de ovăz, însă nu consuma tot fructul. 


Strugurii 

O ceașcă cu boabe de struguri furnizează 23 de grame de zahăr, adică o cantitate mare pentru o porție așa de mică, dacă ne gândim cât de ușor poți să exagerezi cu consumul lor. Un mic truc care te poate ajuta să nu consumi o cantitate mare de struguri este să-i pui la congelator, astfel că pot să se transforme în gustarea dulce perfectă pentru zilele de vară. 


Cireșele

O ceașcă cu cireșe furnizează 18 grame de zahăr, așa că dacă îți umpli un castron mare poți să le consumi cu ușurință pe toate și să adaugi un număr foarte mare de calorii. Cea mai bună soluție este să îți pui într-o ceașcă cireșe, să le consumi cu măsură, astfel încât să monitorizezi cu atenție caloriile consumate. 


Perele

O pară medie furnizează 17 grame de zahăr, astfel că dacă vrei să slăbești trebuie să folosești doar câteva felii pe care să le amesteci cu un iaurt simplu sau cu terci de ovăz la micul dejun.


Pepene roșu

O felie medie de pepene roșu furnizează 17 grame de zahăr, dar și o cantitate foarte mare de apă și minerale speciale numite electroliți care hidratează corpul pe timpul verii când transpiri des. Consumă o felie sau două de pepene roșu, dar încearcă să te limitezi la această cantitate. 


Smochinele

Două smochine de dimensiuni medii furnizează 16 grame de zahăr, astfel că dacă urmezi o dietă hipocalorică este de preferat să tai felii de smochină pe care să le combini cu brânză ricotta sau brânză de capră pentru a furniza o cantitate mare de proteine care țin de foame. 


Bananele

O banană medie furnizează 14 grame de zahăr, astfel că este mai bine dacă o consumi peste cerealele integrale de la micul dejun sau cu un toast cu unt de arahide ca să mănânci doar jumătate din ea. 


Zmeura

Este considerată unul dintre cele mai bune fructe când vrei să slăbești, deoarece o ceașcă cu zmeură furnizează 8 grame de fibre și doar 5 grame de zahăr. Prin urmare, zmeura poate să fie consumată în cantități mai mari, fiind perfectă pentru micul dejun în smoothie-uri sau terci de ovăz, dar și ca gustare dulce alături de o bucată de ciocolată neagră. 


Căpșunile

O ceașcă cu căpșuni furnizează 7 grame de zahăr, astfel că și aceste fructe se numără printre cele mai potrivite atunci când ții dietă. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod