Ce efecte are dieta pe bază de pizza?

Un regim pe bază de pizza care te ajută să slăbești pare un vis împlinit dar oare este eficient pentru eliminarea kilogramelor în plus?
Este posibil să reduci ponderea țesutului adios și să diminueazi greutatea totală mâncând pizza în fiecare zi? Pentru a putea lua o decizie utilă pentru tine trebuie să știi mai multe despre acest tip de dietă.

 
Regimul pe bază de pizza

Dacă vei căuta online vei observa că există mai multe variante ale dietei cu pizza și că a fost realizat inclusiv un studiu care a arătat că această dietă poate funcționa.
Dieta cu pizza de 30 de zile a fost lansată de Matt McClellan, proprietarul unei pizerii. Acesta mergea foarte des la sală și a consumat câte 8 felii de pizza în fiecare zi, timp de o lună, dar a ales toppinguri relativ sănătoase. Astfel, nu vei putea selecta salamul sau cârnații drept topping, ci va trebui să optezi pentru variante precum carnea de pui la grătar, broccoli sau brânza dietetică. De asemenea, va trebui să crești nivelul de activitate fizică dacă vrei să previi problemele de sănătate și să ai un tonus excelent în timp ce slăbești.
Există și o variantă de detoxifiere a organismului folosind pizza timp de zece zile, promovată în special pentru femei.
De exemplu, unele persoane care au pus-o în aplicare au renunțat la alcool și zahăr pentru zece zile și au consumat pizza în cantități nelimitate pe parcursul acestei perioade. Aparent se poate slăbi până la 3kg abordând o asemenea strategie.
Nu în ultimul rând este promovat și un studiu care a dovedit că pizza poate susține eforturile de slăbire. Acest studiu a investigat efectul unei zile pe săptămână în care poți mânca orice vrei, dar participanții au consumat și alte alimente în afară de pizza, așa că rezultatele obținute nu sunt foarte clare.

 
Funcționează dieta cu pizza?

De fiecare dată când restricționezi tipul de alimente consumate este foarte probabil să vezi o schimbare și în numărul total de kilograme. Dacă alegi să consumi pizza înseamnă că vei ocoli înghețata, chips-urile, produsele de patiserie, alimentele de la fast food sau alte variante hipercalorice.
De asemenea, când mănânci numai un anumit preparat vei ajunge să te plictisești și să mănânci mai puțin. Poate ți se pare o idee foarte bună să mănânci numai pizza într-o zi, dar cu siguranță nu va mai fi la fel de interesant după 7-8 zile.
Deși pizza nu este considerată de obicei o alegere cu puține calorii o poți face mai sănătoasă modificând toppingurile și eliminând ingredientele care conțin multe grăsimi saturate. Dacă urmezi acest regim cu pizza pentru a slăbi este posibil să vezi o reducerea a greutății, dar rezultatele nu vor dura prea mult.

 
Este dieta cu pizza sănătoasă?

 
Iată ce schimbări ai putea remarca după câteva săptămâni sau o lună în care consumi exclusiv pizza:

 
1. Modificarea greutății

Este posibil ca greutatea să scadă pentru că vei mânca mai puțin, din cauza plictiselii provocate de gustul similar. Totuși, dacă nu ești atent la toppinguri și le consumi pe cele cu multă sare sau carbohidrați simpli, ai putea vedea o greutate mai mare din cauza retenției de apă.

 
2. Intensificarea poftelor alimentare

Potrivit specialiștilor, consumul frecvent de alimente sărate, cu o proporție ridicată de carbohidrați rafinați, te va face să simți nevoia să adaugi mereu multă sare la mâncare și să alegi prăjelile, produsele de la patiserie sau gogoșile după ce îți închei dieta.

 
3. Procentul de grăsime va crește

Probabil că nu vei vedea schimbări dramatice în ceea ce privește forma corpului, dar ponderea grăsimilor va crește, mai ales dacă optezi pentru multă brânză sau carne grasă.

 
Dieta cu pizza în varianta utilă

Poți include pizza în cadrul unui meniu sănătos care favorizează slăbirea? Cu siguranță! Dar nu înseamnă că trebuie să o mănânci în fiecare zi, la orice oră. Orice dietă care exclude alte alimente și se bazează exclusiv pe un anumit preparat va priva organismul de nutrienții esențiali.
Mai bine alege o seară pe săptămână în care vei savura pizza la cină. Prepară blatul chiar tu din făină integrală și ulei de măsline și alege legume colorate plus parmezan și brânză Ricotta pentru un topping delicios, care nu adaugă centimetri în plus.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod