Ce să miroși ca să slăbești

Nu se poate nega rolul mirosului pentru stimularea poftelor alimentare, dar dacă ai putea să folosești aromele ca să slăbești mai rapid?
Precis mirosul plăcintelor și al cozonacului te fac să vrei neapărat să guști, dar există anumite arome care pot favoriza eliminarea kilogramelor în plus. Dincolo de calculul caloriilor și al intervalelor dedicate exercițiilor fizice, reușita fiecărui plan de slăbire depinde și de voință sau de abținerea de la preparatele hipercalorice. Dacă vrei să slăbești, dar ești sabotată la fiecare pas de aromele irezistibile, este cazul să începi să folosești mirosul în favoarea ta. În acest mod nu va mai trebui să te gândești constant la felurile de mâncare pe care le ratezi, ci vei ține sub control apetitul și te vei putea concentra pe alte activități care îți fac plăcere.

 
Iată ce mirosuri îți vor fi de folos dacă vrei să slăbești mai ușor:

 
1. Uleiul de măsline extravirgin

Cercetătorii din Germania au concluzionat că simplul miros al uleiului de măsline te poate face să nu-ți fie foame timp de câteva ore. În momentul în care un extras aromatic al uleiului de măsline a fost adăugat la iaurt, participanții la studiile desfășurate au consumat mai puține calorii la nivel de zi și au avut glicemia mai stabilă decât cei care au mâncat iaurt simplu, fără extrasul menționat. 
De asemenea, s-a observat și o creștere a producției de serotonină, hormonul asociat cu reducerea apetitului.
Este o veste foarte bună pentru cei care adoră aroma uleiului de măsline și un motiv în plus să încerci și tu dieta mediteraneană. Vei obține multe grăsimi sănătoase, care previn creșterea nivelului de colesterol și elimină grăsimea din zona abdominală.

 
2. Usturoiul

Potrivit specialiștilor, aromele puternice te determină să iei bucăți mai mici și să mesteci mai încet. Pentru a folosi acest efect util alege de fiecare dată preparate care conțin ceapă și usturoi sau încearcă să presari piper cayenne pentru a intensifica gustul unei rețete. Vei arde mai multe calorii și vei preveni depunerea grăsimilor pe pereții arterelor.

 
3. Merele verzi și bananele

Studiile realizate au arătat că persoanele supraponderale care miros banane sau mere verzi se confruntă mai rar cu foamea intensă și poftele alimentare, slăbind într-un ritm accelerat. Mirosurile dulci naturale reduc apetitul, iar dacă nu ai la îndemâînă o banană sau un măr verde poți încerca și vanilia sau menta.
Vei observa că deliciile culinare nu sunt tentații irezistibile, te vei relaxa și nu vei mai avea impresia că opțiunile hipercalorice te pândesc la orice pas.

 
4. Feniculul

Cu o aromă asemănătoare cu a lemnului dulce, feniculul este utilizat des în bucătăria itaiană între felurile de mâncare pentru a preveni amestecarea aromelor. Funcționează și pentru a suprima pofta de mâncare, așa că atunci când simți că te copleșesc poftele alimentare mănâncă fenicul și bea un pahar de apă. Îți vei reveni în 5-10 minute.

 
5. Grepfrutul

Este o sursă excelentă de vitamina C și licopen, fiind o opțiune favorizată de multe persoane aflate la dietă. Dacă vrei să intensifici efectul de slăbire al întregului plan de alimentație pe care l-ai realizat, nu începe direct să mănânci grepfrutul, ci miroase-l timp de 2-5 minute.
Cercetătorii de la Universitatea din Osaka au dovedit că mirosul de grepfrut sau al uleiului esențial din acest fruct ajută la reducerea apetitului și a numărului total de kilograme datorită modului în care interacționează cu enzimele produse de ficat.
Fii atentă la calorii, dar nu uita nici de aromele din jurul tău. În unele cazuri un simplu miros îți poate crește șansele de a slăbi fără să faci niciun efort suplimentar. Respiră adânc, relaxează-te și lasă-le să-și facă efectul în favoarea ta.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod