Cum să îmbini slăbitul cu iubirea de sine

Îți amintești de momentele în care aveai încredere deplină în tine și îți spuneai părerea fără ezitare? Dacă acum nu mai ai un zâmbet atât de sigur sau te gândești că fiecare kilogram în plus te sabotează este cazul să combini slăbitul cu dragostea pentru propria persoană.
Nu ai cum să revii la un look sau la o siluetă care te reprezentau în trecut fără să ai din nou și starea emoțională compatibilă cu procesul de slăbire și menținerea greutății ideale. Dacă nu înțelegi ce s-a întâmplat între timp și de ce s-au acumulat rotunjimile care te deranjează este indicat să analizezi cum au evoluat emoțiile tale și care sunt lucrurile care te fac să te stresezi sau să nu poți dormi. Lipsa odihnei o perioadă prelungită, diferitele variații hormonale sau evenimentele care te-au afectat negativ la nivel psihologic probabil că ți-au sabotat și greutatea.
Pentru a redeveni cea mai bună versiune a ta trebuie să îmbini slăbitul cu încrederea și iubirea de sine. În primul rând trebuie să conștientizezi că ești o persoană valoroasă și că nu greutatea te definește, ci felul în care te tratezi și cum îi lași pe ceilalți să te trateze. Rezervă-ți câteva momente și amintește-ți de clipele în care aveai greutatea ideală și purtai numai măsuri mici la haine.
Nu-i așa că zâmbeai mereu și te simțeai încrezătoare în viitor și în forțele tale? Felul în care arăți poate fi influențat în mare măsură de starea psihologică. 
Potrivit specialiștilor, îngrășarea care apare după vârsta de 40 de ani poate submina încrederea femeilor în propriile abilități, iar acumularea incertitudinilor și evitarea interacțiunii cu ceilalți pot contribui la agravarea acestei stări. Slăbitul nu este doar un joc al numerelor, în cadrul căruia îți impui o provocare din ce în ce mai complicată pentru a reduce foarte mult caloriile consumate. Din contră, slăbitul înseamnă crearea unor mese cu multe vitamine care te ajută să fii mulțumită acasă, la serviciu și în familie pentru ca acest sentiment de entuziasm să-ți dea motivația pentru a face mai multă mișcare și a avea grijă de tine.
Nu irosi timpul prețios pe care îl ai la dispoziție pentru a te critica tot timpul și a te întreba dacă ești o mamă bună, o prietenă receptivă, dacă ești încă frumoasă, dacă cei din jur se uită ciudat la tine pentru că porți o mărime mai mare la haine sau dacă meriți să fi iubită.
Nu lăsa puterea și încrederea în tine să-ți fie răpite de îndoieli pentru că aceste stări emoționale negative nu vor face decât să-ți alimenteze nesiguranța până când te vor determina să renunți și să te izolezi. De fiecare dată când simți că ești tentată să-ți pui astfel de întrebări adoptă o atitudine proactivă. Nu începe doar să numeri caloriile, ci verifică dacă te simți mulțumită și ce te-ar putea face să zâmbești chiar acum.

 
Ești fericită?

Nu te întreba mai întâi dacă ești slabă, ci mai ales dacă ești fericită. Trăiești viața pe care ți-o dorești alături de persoanele importante pentru tine? Dacă răspunsul este negativ nu te pierde într-un labirint al regretelor, ci realizează că trebui să-ți schimbi prioritățile. Chiar dacă vrei să-i ajuți pe ceilalți este cazul să te concentrezi asupra ta în primul rând. Numai în acest mod vei deveni un punct de sprijin stabil și pentru ei.

 
Provocarea: slăbitul și bucuria

Nu adopta o dietă care te face să nu mai ai energie, să nu fii sigură ce moment al zilei este și să nu-ți dorești decât să dormi pentru că te simți complet epuizată chiar de la începutul zilei. Mai bine fă multă mișcare, preferabil în natură.
În acest mod îți vei elibera mintea de stres și tensiune și vei descoperi lucrurile mărunte care îți fac viața frumoasă și pentru care ești recunoascătoare. Fiecare zi va fi o provocare pentru că alimentele nocive se găsesc peste tot, dar alegerile corecte îți vor reface încrederea în tine până când vei conștientiza că slăbitul nu reflectă decât o versiune mai sănătoasă a ta. Poate că nu vei deveni extrem de slabă, dar opțiunile sănătoase și compania persoanelor apropiate sunt mult mai importante decât urmarea unei diete drastice care în cele dijn urmă te va expune riscului de îmbolnăvire.

 
Regăsește-te pe tine

Nu te gândi că ești egoistă, ci acceptă că în centrul preocupărilor tale trebuie să te afli chiar tu. Sănătatea, mulțumirea și bucuria ta plus lucrurile care te fac să te simți extraordinar. După numai câteva săptămâni vei înțelege că ești frumoasă, că ai un zâmbet special și că energia ta nu dispare pentru că oglinda nu îți arată un corp perfect.
Numai tu poți avea voința și perseverența care te vor face să revii la look-ul dorit. La fel ca orice transformare slăbitul este o călătorie, dar nu o face împotriva ta prin eliminarea gustului bun sau a necesarului de calorii, ci pentru tine prin regăsirea aromelor naturale și apropierea de prieteni și persoanele dragi.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod