De ce ar trebui să incluzi ceaiul în dieta ta

Ceaiul este băutura numărul 1 pentru multe persoane din diferite culturi. Indiferent dacă ai cariera pe care ți-ai dorit-o întotdeauna sau dacă ai propria afacere, stresul și alte probleme asociate vor fi prezente în viața ta.
Din fericire, există o soluție simplă. Este băutura care are o importanță culturală uriașă în diferite părți ale lumii. Iată de ce ar trebui să incluzi ceaiul în dieta ta!

Care sunt motivele pentru care ar trebui să incluzi ceaiul în dieta ta?


Atunci când consumi prea multă cofeină în fiecare zi, organismul tău poate avea de suferit. Cât de repede îți bate inima după a patra cană de cafea dintr-o zi? Disconfortul general cauzat de cofeină este cunoscut. La fel și starea de neliniște. Un consum moderat de cofeină, pe de altă parte, aduce beneficii sănătății, cum ar fi furnizarea unei cantități bogate de antioxidanți corpului și ameliorarea simptomelor diabetului, lucruri care sunt cunoscute pentru faptul că influențează în mod pozitiv imunitatea.
Există o mare varietate de ceaiuri din care poți alege. Unele ceaiuri, cum ar fi ceaiul verde și ceaiul negru, au o anumită cantitate de cofeină în ele, în timp ce mușețelul și menta sunt din plante din natură, și se prepară prin înmuierea frunzelor și a florilor în apă fierbinte pentru câteva minute.

Care este impactul ceaiului în dieta ta?


Indiferent de conținutul de cofeină din ceai, fiecare tip de ceai are componente unice, care oferă beneficii extraordinate, putând aduce o schimbare pozitivă în viața de zi cu zi. 

1. Ceaiul negru împiedică apariția problemelor digestive


Data viitoare când suferi de diaree, evită să apelezi la pastile. În schimb, fă-ți un ceai negru și stoarce în el o lămâie proaspătă. Consumul de ceai negru cu puțină zeama de lămâie poate ușura disconfortul și balonarea.
Ceaiul negru are un conținut bogat de tanini, care sunt cunoscuți ca având proprietăți antiinflamatorii. Nu numai că ajută un stomac deranjat consumul regulat de ceai negru, ci creează și mediul perfect pentru o digestie mai bună în corpul tău.

2. Ceaiul verde este un remediu natural pentru sindromul intestinului iritabil


Sindromul intestinului iritabil afectează o mare parte din populația globală. Dacă suferi de această afecțiune, știi deja că și cei mai ușori factori declanșatori pot provoca o inflamație care te va face să te simți rău timp de ore întregi. Includerea ceaiului verde în dieta ta te poate ajuta semnificativ să ameliorezi afecțiunea. Mai exact, ceaiul verde conține polifenoli care ajută la ameliorarea inflamației cauzate în intestine.

3. Ceaiul verde te ajută să arzi mai multe calorii


Dacă ești o persoană activă și îți place să fii în formă, poate ar trebui să incluzi o cană de ceai în dieta ta zilnică. Ceaiul verde este cunoscut pentru faptul că influențează într-un mod pozitiv rata metabolică.
Acest lucru va declanșa procesul de ardere a caloriilor. Dacă ți se pare că ai atins un punct în cadrul antrenamentelor de la care nu mai slăbești, ceaiul negru ar putea fi una dintre soluțiile care te pot ajuta să îți atingi obiectivele.

4. Ceaiul de lămâie te ajută să îți revii după o răceală sau gripă


Există o varietate nesfârșită de ceaiuri pe bază de plante pe care le poți prepara acasă. Diferitele tipuri de ceai ajută la atingerea unui obiectiv de sănătate. Odată cu schimbarea anotimpurilor, corpul tău poate avea nevoie uneori de o perioadă de timp pentru a se adapta la aceste schimbări, ceea ce înseamnă că te poți simți obosit, îți poate curge nasul sau poți strănuta des. Dacă ai luat o răceală sau gripă, începe să incluzi câteva căni de ceai de lămâie în rutina ta zilnică.
Și vei observa că afecțiunea va dispărea la fel de repede cum a apărut. Ceaiul de lămâie ajută la deschiderea pasajului nazal. Tusea și strănutul pot provoca o inflamație la nivelul gâtului. Consumul de ceai de lămâie te poate ajuta să ameliorezi aceste simptome. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod