dietă

Dieta care previne cancerul: Ce să mănânci ca să-ţi protejezi organismul

Dieta care previne cancerul este una din armele care trebuie folosite pentru protejarea organismului împotriva acestei boli. Află ce e bine să mănânci!

Pe lângă zestrea genetică, stilul de viață joacă un rol foarte important în menținerea organismului într-o bună stare de funcționare, subliniază nutriționistul Lygia Alexandrescu.

Potrivit specialistului citat de Agerpres, lupta anticancer trebuie să înceapă practic de la vârste foarte fragede, iar dieta anticancerigenă poate fi una din armele care trebuie folosite: "Când spunem stil de viață ne gândim evident și la ceea ce mâncăm și la câtă mișcare facem și la câte ore de somn pe noapte avem și la felul în care știm să abordăm stresul și la cât de pozitiv privim lucrurile.

Din punct de vedere alimentar, există câteva ingrediente care nu trebuie să lipsească din dieta unei persoane care dorește să-și păstreze cât mai mult sănătatea."

Lygia Alexandrescu spune că fibrele alimentare sunt esențiale pentru sănătatea colonului și, în același timp, ajută la scăderea nivelului colesterolului și stabilizează valoarea glicemiei. Ele se găsesc în fructele proaspete, în tărâțe și în legumele cu frunze verzi, iar un aport zilnic de 30-40 de grame ar fi suficient: "Evitarea zahărului rafinat și a produselor zaharoase (prăjituri, bomboane, pâine albă) — marea problemă a consumului crescut de zahăr este că se înlocuiesc alimentele încărcate cu nutrienți, adică este aleasă o bomboană (care nu conține nici minerale, nici vitamine, nici fibre), în loc să fie ales un măr.
Toate produsele zaharoase delicioase de altfel și mai ales aspectuoase sunt un amestec nefericit de grăsimi, zahăr și aditivi alimentari și de aceea trebuie evitate cât de mult posibil. Este bine știut faptul că un consum excesiv al acestor zaharuri conduce mai întâi la hipoglicemie, apoi la diabet și la complicațiile asociate, boli cardiovasculare, colesterol crescut, hiperactivitate, depresie, obezitate."


Avocado este un fruct oleaginos cu mare densitate nutritive, care consumat în forme cât mai naturale poate ajuta la scăderea colesterolului nociv LDL și se pare că ar putea scădea incidența unor tipuri de cancere.

Potrivit nutriționistului, consumul de avocado aduce un mare aport de fitoestrogeni care ajută la diminuarea simptomelor asociate cu menopauza și oferă protecție împotriva osteoporozei.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod