Diete de detoxifiere care chiar funcționează

Dacă vrei să slăbești și să îți cureți organismul, probabil că vrei să încerci anumite diete de detoxifiere. Dar care este cea mai bună pentru tine și, mai ales, care este eficientă? În rândurile care urmează am prezentat mai multe diete de detoxifiere, așa că poți alege una care să îți fie pe plac.
Ce diete de detoxifiere poți încerca?

Dieta de detoxifiere cu mâncare raw


Dieta cu alimente crude presupune faptul că ingredientele din preparatele tale nu sunt gătite, așa că nutrienții nu dispar. Este ideal să alegi această dietă pentru o anumită perioadă de timp, mai ales dacă vrei să vindeci o boală digestivă. Această dietă îi oferă organismului tău stimulente prin plasarea de enzime din alimentele crude.

Dieta de detoxifiere cu sucuri


Sucurile de detoxifiere băute timp de cel puțin trei zile sunt perfecte. Iar beneficiile pentru sănătatea ta includ: curățarea organelor, oferind în acest fel stomacului o pauză și curăță ficatul.
Și nu este nevoie să te limitezi doar la lichide. Sucurile acestea sunt ușor de combinat cu mâncărurile pe bază de salate, apă cu lămâie și altele. Poți apela și la dieta pe bază de smoothie-uri, care aduce și un aport de fibre organismului.

Dieta de detoxifiere cu supe


Cu toate că vei savura supe cu legume și bogate în fibre, nu va fi nevoie să mănânci doar zeamă. În schimb, aceste supe vin la pachet cu proteine, grăsimi sănătoase și substanțe care îți dau energie, ceea ce face ca această dietă să fie diferită de celelalte.
Supele îți infuzează corpul cu substanțe nutritive, dar pot declanșa și metabolismul.

Dieta de eliminare


O abordare mai ușoară a dietelor de detoxifiere este reprezentată de dieta de eliminare, în care te concentrezi pe un element pe care să îl elimini din alimentația ta. Așa că scoate câte un singur ingredient la un moment dat, cum ar fi zahărul, carnea, laptele sau alcoolul, pentru a-i oferi corpului o pauză. Pentru a ajuta organismul să treacă peste ingredientul pe care îl vei elimina, este recomandat să mănânci legume cu frunze verzi.
Iar dacă stai departe de aceste alimente pentru o perioadă de timp, vei avea numai de câștigat.

Dieta curată


Dieta curată se concentrează pe consumul de alimente curate și neprocesate. Este similară cu dieta de eliminare, însă vei renunța la toate alimentele dăunătoare în același timp: zahăr, cofeină, alimente procesate și altele.

Tu ce dietă vei alege pentru o detoxifiere ca la carte?

Sursă: besthealthmag

iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod