Ingredientele pe care trebuie să le conțină o salată dacă vrei să slăbești

Salata este alegerea evidentă dacă vrei să slăbești? Numai dacă are ingredientele potrivite.
Când te gândești la dietă salatele sunt primul lucru pe care ți-l evocă reducerea numărului de calorii? Chiar dacă par o alegere simplă, ideală pentru eliminarea excesului de kilograme, nu este atât de ușor să faci o salată care să conțină ingredientele adecvate. De multe ori îți poți închipui că vei slăbi rapid doar pentru că mănânci o salată, dar dacă nu ești atent ar putea avea mai multe calorii decât îți imaginezi. Nu este suficient să poarte denumirea de salată pentru a deveni un fel de mâncare sănătos. Dacă vrei să slăbești trebuie să-ți alcătuiești un meniu echilibrat, cu multe fibre, vitamine și minerale și un număr redus de calorii. Poate că pornești de la legume simple și gustoase, dar ingredientele pe care le adaugi după aceea pot favoriza preluarea nutrienților de către organism și slăbirea sau pot adăuga centimetri în plus.
Este o idee foarte bună să înlocuiești mesele copioase cu salate, dar trebuie să le realizezi din ingrediente care te ajută să-ți remodelezi silueta, în loc să continui să vezi rotunjimile inestetice.

 
Iată ce ar trebui să conțină salatele pe care le consumi dacă vrei să slăbești:

 
1. Pornește de la salata verde

Punctul de plecare pentru orice salată ar trebui să fie legumele, în special cele de sezon pentru a maximiza conținutul de vitamine. Nu începe cu paste sau cartofi pentru că vei crește foarte mult numărul de calorii din salată.
Boabele de fasole fiartă sunt o alternativă acceptabilă, dar în majoritatea cazurilor salata verde este baza ideală, proaspătă și crocantă. De asemenea, poți alege rucola, spanac crud sau frunze de sfeclă. Și salata verde are numeroase sortimente, astfel încât poți experimenta diferite combinații la fiecare salată. Dacă îți displac frunzele de mari dimensiuni amestecate cu dressingul, toacă salata înainte să o combini cu restul ingredientelor.

 
2. Alege legume colorate

În afară de frunzele verzi din salată, legumele viu colorate vor adăuga nutrienți și te mențin în formă. De asemenea, au un conținut ridicat de antioxidanți, protejându-te împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi. Alege feliile de roșii, ardeii grași galbeni, portocalii sau roșii, ceapa roșie tăiată solzi, cartofii dulci fierți, vinetele, broccoli sau sfecla roșie rumenită la cuptor.
De asemenea, poți pregăti o salată cu aroma toamnei  cu dovleac, morcovi, roșii cherry, conopidă, sparanghel, ciuperci și cartofi dulci copți.
Gustă și legume care ți se par puțin neobișnuite cum este sparanghelul pentru că îți vor aduce o aromă aparte și un plus de vitamine. Nu este nevoie să calculezi strict caloriile când adaugi legume deoarece în general au puține calorii. Dacă vrei să reduci consumul de zahăr poți diminua cantitatea de sfeclă roșie sau de cartofi dulci.

 
3. Adaugă grăsimi sănătoase

Dacă nu adaugi și grăsimi salata nu va fi deloc consistentă și în scurt timp îți va fi din nou foame. Alege grăsimile sănătoase și vei favoriza preluarea vitaminelor de către organism, dar trebuie să fii atent la cantitate deoarece poți crește foarte mult numărul de calorii.
Potrivit nutriționiștilor, acestea sunt cantitățile recomandate de grăsimi la salate:
- ulei de avocado: 1-2 linguri;
- măsline: 5-10 măsline la o salată;
- ulei de măsline: 1-2 linguri;
- nuci și migdale: 8-10 nuci/migdale, în funcție de mărime;
- semințe (de floarea soarelui, de dovleac, de in sau de chia): 1-2 linguri.
Măsoară cantitatea înainte să le adaugi la salată pentru a fi sigur că nu ai pus prea mult.
Este bine să ai la îndemână și un cântar de bucătărie sau linguri speciale pentru determinarea cantității potrivite.

 
4. Nu uita de proteine

Dacă salata este una dintre mesele principale trebuie neapărat să aibă un conținut optim de proteine. În acest fel vei reduce aspectul inestetic al celulitei, în timp ca favorizezi dezvoltarea masei musculare.  Nu îți va fi foame prea curând și vei rezista mai ușor în fața dulciurilor. Nu utiliza șunca presată, chiar dacă este mai ușor să cumperi un pachet și să o adaugi direct la salată. Alege friptura slabă de pui, vită, porc sau curcan pentru a evita conservanții și coloranții. De asemenea, poți folosi și pește gras, precum somonul, macroul, tonul sau heringul. Dintre cereale, quinoa are un conținut ridicat de proteine, fiind utilă petru reducerea apetitului și obținerea unei salate gustoase.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod