Legume și plante cu efect puternic detoxifiant. Consumă-le zilnic!

Curele de detoxifiere sunt excelente pentru organism. Există o mulțime de legume și plante cu efect puternic detoxifiant pe care trebuie să le incluzi în alimentația zilnică.
Obiceiul de a ajuta corpul să elimine toxinele care pot să afecteze buna funcționare a organelor este unul recomandat de secole. Ca să eviți metodele extreme care implică doar consumul de apă pe o perioadă mai lungă de timp este recomandat să recurgi la diverse plante și legume care sunt recunoscute pentru efectul lor detoxifiant. 

În plus, aceste legume și plante aduc un aport de vitamine și minerale care fortifică organismul și-l hrănesc în timp ce favorizează procesul de detoxifiere. Deoarece corpul nostru are propriul sistem de detoxifiere prin ficat, colon și rinichi, trebuie doar să te asiguri că vei consuma acele plante și legume care au un efect benefic asupra acestor organe. 


Ficatul este principalul organ care ne apără de toxine

Gândește-te că ficatul tău este ca o sită care încearcă să împiedice pătrunderea în sânge a substanțelor toxice din alimentele pe care le consumăm și a celor din mediul înconjurător. De aceea este foarte important să te asiguri că ficatul tău este sănătos, deoarece el te protejează de boli.
Un ficat care nu funcționează corect nu va reuși să filtreze aceste substanțe toxice, iar odată cu pătrunderea lor în sânge crește riscul de apariție a bolilor grave. Consumând anumite legume și plante recunoscute pentru efectul lor detoxifiant poți să ajuți ca ficatul tău să funcționeze corect.


Colonul este al doilea organ care ne apără de toxine

În colon există bacterii bune care produc o mulțime de substanțe care favorizează eliminarea toxinelor din intestine. Atunci când te asiguri că digestia funcționează corect, că nu suferi mereu de constipația sau diaree înseamnă că acest organ își poate îndeplini corect funcțiile și ajută la eliminarea toxinelor din intestine.
Dacă ai probleme cu constipația, aceste toxine se acumulează în intestine, iar în loc să fie evacuate vor fi absorbite în sânge și pot să cauzeze probleme serioase pe termen lung. De aceea, este foarte important să consumi aceste legume și plante care te pot ajuta să ai un tranzit intestinal bun și să elimini toxinele din colon. 


Rinichii, al treilea ogan care ne apără de toxine

Rinichii filtrează constant sângele și elimină toxinele prin urină. De aceea, trebuie să consumi multă apă, legume și plante care ajută rinichii să funcționeze corect. Astfel, ei își pot îndeplini corect funcția de detoxifiere, prevenind apariția bolilor grave. 

Prin urmare, dacă ficatul, colonul și rinichii nu funcționează cum trebuie, organismul nostru acumulează toxine care pot să favorizeze apariția cancerului, a diabetului, a sindromului de colon iritabil și a bolilor autoimune.
De aceea, este foarte important să consumi aceste legume și plante care au un efect detoxifiant pentru anumite organe. 


Legume și plante cu efect puternic detoxifiant


Pentru detoxifierea sângelui
Usturoi, verdețuri, spirulină, sfeclă roșie, ghimbir, avocado.

Pentru detoxifierea limfei
Morcovi, sparanghel, roșii, fructe de pădure, echinaceea.

Pentru detoxifierea rinichilor
Păpădia, sfecla roșie, fructe de pădure, varză, pepene roșu, struguri.

Pentru detoxifierea ficatului
Frunze de păpădie, usturoi, sfeclă roșie, broccoli, lămâi, turmeric.

Pentru detoxifierea intestinelor
Banane, ghimbir, turmeric, sparanghel, pere, fenicul.

Pentru detoxifierea pancreasului
Broccoli, struguri, fructe de pădure, roșii, usturoi, avocado

Pentru detoxifierea vezicii biliare
Mere, castraveți, lămâi, verdețuri, sfeclă roșie, cartofi dulci.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod