reguli slabit

Oamenii de știință au identificat 2 principii de bază care te ajută să slăbești fără efort

Știi că trebuie să bei multă apă și să ai grijă la alegerile alimentare pe care le faci. Dar, oamenii de știință au identificat două principii de bază care te ajută să slăbești fără efort.
Kilogramele în plus sunt o adevărată bătaie de cap pentru oricine, însă există atât de multe reguli de slăbit încât nu mai știi pe care să le urmezi. Alegerile alimentare corecte, exercițiile și un consum ridicat de apă se numără printre cele mai importante reguli, cunoscute de oricine își dorește să scape de câteva kilograme luate în plus. Însă, se pare că oamenii de știință au mai identificat două dintre cele mai importante principii care funcționează fără să depui mare efort. 

Poate nu te-ai gândit până acum, dar se pare că dimensiunea farfuriilor pe care le folosești, precum și culoarea acestora au un impact semnificativ asupra creierului. Aceste două trucuri te pot ajuta să mănânci mai puțin și să slăbești fără efort!


Cele două principii de bază care te ajută să slăbești fără efort


Mare atenție la dimensiunea farfuriilor!

Potrivit specialiștilor citați de BrightSide, dimensiunea și culoarea farfuriilor au o importanță crucială atunci când ții dietă. Nimeni nu s-ar fi gândit la acest aspect, dar se pare că tocmai acestea te pot ajuta să controlezi mult mai ușor cantitatea de mâncare pe care o consumi. 

În primul rând trebuie să renunți la toate farfuriile imense și să ții la îndemână doar farfuriile obișnuite, de dimensiuni mai mici.
Un studiu recent arată că aceeași cantitate de mâncare va arăta cu totul diferit în ochii noștri în funcție de farfuria pe care o alegem. Dacă pui o porție mică pe o farfurie imensă, mintea ta va gândi că nu este suficientă mâncare, astfel că tentația de a adăuga mâncare este una mult prea mare. 
 

În schimb, dacă pui aceeași cantitate de mâncare pe o farfurie obișnuită vei constata că porția arată mult mai mare, astfel că creierul nu te mai poate păcăli că mai trebuie să adaugi mâncare. Astfel te asiguri că mănânci normal, porții obișnuite și nu faci excese culinare. Este primul pas și cel mai important care te ajută să slăbești sănătos și fără să simți senzația de foame. Farfuriile cu un diametru de 25 centimetri sau mai puțin te pot ajuta să controlezi cantitatea de mâncare consumată și să reduci aportul caloric cu 22%. 


Mare atenție la culoarea farfuriilor!

Un alt lucru care contează la fel de mult precum dimensiunea farfuriilor este legat de culoarea acestora. Potrivit specialiștilor, pe lângă dimensiunea farfuriei, la fel de mult contează și ce culoare are ea.
Ca să te ajute la slăbit, trebuie să alegi acele farfurii care realizează un contrast puternic cu mâncarea pe care o consumi. 

De exemplu, vrei să mănânci paste cu sos alb sau paste cu sos roșu. Care e cea mai bună farfurie pentru ele? Potrivit specialiștilor, dacă pui pastele cu sos alb într-o farfurie albă, există un risc extrem de mare ca să mănânci mult mai mult pentru că nu există niciun contrast între culori și nu ai cum să vezi că porția de mâncare este prea mare. În schimb, dacă folosești o farfurie roșie, vei constata imediat un contrast puternic între pastele cu sos alb și farfuria roșie, lucru care te ajută să-ți dai seama de cantitatea de mâncare și să te rezumi la o porție normală. Studiile arată că atunci când există un contrast între mâncare și farfurie, se consumă o cantitate cu 30% mai mică de mâncare. 

Cu cât există un contrast mai puternic între mâncare și farfurie, cu atât este mai bine pentru siluetă, susțin specialiștii. 

Un alt truc la care poți să apelezi este acela de a opta pentru farfurii albastru deschis, deoarece specialiștii au constatat că această culoare acționează asupra creierului prin suprimarea senzașiei de foame.
Și cum niciun aliment în starea lui naturală nu va fi albastru, vei avea mereu și un contrast puternic între mâncare și farfuriile folosite. 

Pe lângă aceste principii de bază care te ajută să sbălești fără efort, specialiștii susțin că este foarte important să bei 1-2 pahare cu apă înainte de fiecare masă principală. Acest mic truc te ajută să potolești senzația de sete și să mănânci mai puțin. Este și un truc foarte bun pentru persoanele care uită să bea apă pe parcursul zilei și pot să fac acest lucru înainte de fiecare masă. Reține că un consum ridicat de apă te ajută să arzi cu 30% mai multe calorii, astfel că nu ai nicio scuză să nu bei apă suficientă în timpul zilei. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod