Salată de pepene roşu. 5 combinaţii pe care trebuie să le încerci

Pepenele roşu este foarte răcoritor în zilele de vară. El merge de minune cu brânza feta, dar şi în alte combinaţii inedite pe care merită să le încerci.
Poate eşti obişnuită să mănânci pepene roşu simplu, fără să-l combini cu nimic altceva. Nu este absolut nimic rău în asta, ba chiar nutriţioniştii în recomandă consumat simplu şi pe stomacul gol, deoarece astfel este mai bine digerat. Însă, dacă vrei să încerci câteva combinaţii inedite care se fac de obicei cu acest fruct îţi recomandăm aceste salate de pepene roşu care te răcoresc în zilele caniculare:


1. Salată de pepene roşu cu feta, afine şi mentă

Brânza feta este un ingredient adesea combinat cu pepenele roşu, deoarece se potrivesc de minune. Frunzele de mentă vin să completeze această reţetă, aducând prospeţime şi gustul uşor mentolat care se potriveşte în această reţetă.
Stropeşte totul cu zeamă de lămâie sau lime, adaugă câteva afine şi consumă cu poftă salata răcoritoare.


2. Salată de pepene roşu cu rucola, feta şi seminţe de dovleac coapte

Amestecă frunzele proaspete de rucola cu brânza feta sfărâmată cu mâna, cubuleţe de pepene roşu şi seminţe coapte de dovleac. Stropeşte totul cu zeamă de lămâie şi puţin ulei de măsline extravirgin.


3. Salată de pepene roşu cu feta şi ceapă roşie - reţetă Jamie Oliver

Amestecă bucăţi de pepene roşu cu brânză feta, frunze proaspete de mentă şi felii de ceapă roşie. Stropeşte salata cu ulei de măsline extravirgin şi presară piper negru proaspăt măcinat.


4. Salată de pepene în stil grecesc

Combină cubuleţele de pepene roşu cu castraveţi, roşii, ceapă roşie, brânză feta sau branză de capră, măsline kalamata, pătrunjel verde şi mentă. Asezonează cu sare, piper, ulei de măsline extravirgin şi zeamă de lămâie şi ai cea mai bună salată perfectă pentru serile de vară.



5. Salsa de pepene roşu

Scobeşte puţin o jumătate de pepene roşu pentru a-l folosi ca bol pentru salsa. Amestecă cubuleţe mici de pepene roşu cu castraveţi, ceapă roşie, ardei portocaliu, ardei iute, pătrunjel verde sau coriandru, zeamă de lămâie şi piper negru proaspăt măcinat.


6. Salată de pepene roşu cu pepene galben şi castraveţi

Amestecă cubuleţe de pepene roşu cu pepene galben, castraveţi, ceapă verde şi ardei iute. Stropeşte salata cu un dressing din zeamă de lămâie şi lime, ulei de măsline, ghimbir răzuit, coajă răzuită de lime, puţin usturoi zbrobit, sare şi piper.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod