Slăbește cu dieta de 20 de minute!

Știai că poți mânca tot ce vrei și tot să slăbești? Tot ce trebuie să faci este să schimbi felul în care mănânci. Cu alte cuvinte, viteza cu care mănânci, tipul de tacâmuri pe care le folosești și chiar și compania de la masă.
Există o nouă strategie de slăbit care se bazează că organismul și creierul înregistrează un nivel ridicat de sațietate la aproximativ 20 de minute după ce mănânci. Iată cum poți să slăbești cu dieta de 20 de minute!

Cum să slăbești cu dieta de 20 de minute?


1. Lasă-ți mai mult timp pentru a mânca


Pare contradictoriu cu scopul de a slăbi, nu-i așa? Dar dacă îți aloci doar o scurtă perioadă de timp pentru a mânca, vei mânca mai repede și nu îți vei da seama când te saturi, crezând că trebuie să mai mănânci. Ajustează-ți programul astfel încât să mănânci încet și calm mâncarea într-o perioadă de 20 de minute sau mai mult.
Probabil că undeva pe la jumătatea procesului te vei simți plin și îți vei pierde dorința de a mânca mai mult.

2. Lasă-ți tacâmurile să se odihnească între gurile de mâncare


Aceasta este una dintre cele mai bune modalități de a extinde timpul mesei. Fă o regulă personală să nu ai niciodată o lingură sau o furculiță în mânp în timp ce mai ai mâncare în gură. Ia o  gură, pune jos tacâmurile, mestecă, înghite, ia din nou tacâmul și repetă procesul.

3. Concentrează-te


Este frumos să mănânci alături de alte persoane la masă, iar dacă ai o familie, probabil că ții foarte mult la această tradiție. Această preferință îți oferă tot felul de beneficii pentru sănătate care nu au nimic de-a face cu alimentația.
Deci, dacă mănânci alături de alte persoane, încearcă să nu te pierzi în conversații, astfel încât să uiți că mănânci. Sarcina ta este să prețuiești fiecare gură, mâncând încet și cu grijă, chiar și în timp ce vorbești cu alte persoane.

4. Ascultă muzică relaxantă


Melodiile liniștite care cântă în fundal încurajează mestecatul de plăcere. Este un truc care combate graba la masă, precum și stresul corelat cu mâncatul, ajutându-te să te relaxezi în mod natural.

5. Mestecă mai mult


Cea mai mare parte a experienței gustului provine de fapt din miros, motiv pentru care nimic nu are gust atunci când ești răcit. Folosește acest lucru în avantajul tău, mestecând mai mult mâncarea.
Nu numai că vei mânca mai puțin, dar te vei bucura mai mult de aroma preparatelor.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod