Stridii

Top 14 alimente pe care să le consumi iarna dacă vrei să slăbeşti

Este foarte important să alegi corect ce mănânci atunci când scad temperaturile, altfel organismul te-ar putea îndemna să consumi mai multe alimente, dar şi mai calorice.
Pe timpul iernii, organismul are nevoie de mai multe alimente grase pentru a face faţă temperaturilor scăzute. Dar trebuie să alegi acele grăsimi sănătoase, mai ales dacă vrei să slăbeşti.

Iată o listă cu alimente recomandate pe timpul iernii dacă vrei să slăbeşti:

Ovăz

Nimic nu bate un terci de ovăz în timpul iernii. Nu numai că fulgii de ovăz sunt gustoşi şi ieftini, ei sunt, de asemenea, plini de nutrienţi şi fitochimicale. Potrivit unui studiu, persoanele care mănâncă ovăz la micul dejun consumă cu o treime mai puţine calorii la prânz.

Pomelo

Pulpa acestor citrice este plină de antioxidanţi care ajută la prevenirea răspândirii celulelor canceroase. Este, de asemenea, bogată în acid folic şi potasiu.

Seminţe de floarea-soarelui

Semințele de floarea-soarelui sunt o excelentă sursă de vitamina B, proteine ​​și folat. De asemenea, ele ajută la protejarea sistemului imunitar.
Sunt bogate în vitamina E, un antioxidant care previne deteriorarea celulelor, sprijină sănătatea pielii şi a părului și poate preveni chiar și cancerul.

Mierea

Mierea este cel mai natural îndulcitor pe care îl poţi găsi. Dar ai grijă să nu exagerezi, pentru că la un volum egal, mierea conține mai multe calorii decât zahărul. Este o sursă bună de antioxidanți și proprietățile sale antimicrobiene îl fac un aliat de nădejde în timpul iernii.

Nuci Macadamia

Acestea sunt pline de acizi grași mononesaturați (grăsimi bune) și pot ajuta la reducerea colesterolului. Ele sunt, de asemenea, bogate în vitamina E și antioxidanți și conțin omega-3 și omega-6 într-un raport de aproximativ 1 la 1, ceea ce este grozav.

Lapte de cocos

Cercetările arată că acizii grași prezenți în laptele de nucă de cocos pot contribui la accelerarea metabolismului și te pot ajuta să pierzi în greutate. În plus, fibrele sale dietetice îţi vor da senzaţie de saţietate.


Seminţe de chia

Semințele de chia au un bagaj nutrițional imens. Conține cantități mari de fier, acid folic, calciu, magneziu și omega-3. Fibrele sale solubile sporesc durata de saţietate.

Ciocolata neagră

Pierderea în greutate poate fi imposibilă dacă dieta ta este prea restrictivă. Ciocolata neagră în cantități mici poate satisface pofta ta pentru dulciuri fără a consuma prea multe calorii. În plus, vei beneficia de antioxidanții săi.

Iaurt grecesc

Iaurtul grecesc conține mai multe proteine și calciu decât iaurtul obișnuit, astfel că te vei simți mai sătulă. Încearcă să înlocuieşti smântâna și maioneza cu iaurt grecesc.

Vin roşu

Consumul unui pahar de vin roşu este o modalitate excelentă de a te relaxa seara, în timp ce te bucuri de antioxidanţii săi care încetinesc îmbătrânirea prematură şi reduce riscul de boli de inima şi anumite forme de cancer. Acesta conține 80 până la 90 de calorii pe o porție de 120 ml.

Sirop de arțar

Înlocuieşte îndulcitorii artificiali cu sirop de arțar pur. O lingură de sirop de arțar are 50 de calorii și conține mai multe minerale și vitamine decât zahărul.

Stridiile

Stridiile sunt printre cele mai bune surse de proteine ​​de înaltă calitate care conțin puțină grăsime. O stridie are doar 8 calorii.
În plus, este o sursă excelentă de minerale, cum ar fi calciu, fluor, iod, fier, zinc și altele. Este, de asemenea, o bună sursă de vitamine complexe B.

Ficat

Ficatul este o sursă de proteine relativ ieftină. Este bogat în vitamina A și B12, acid folic, niacină și minerale, în special fier. Consumul de ficat din când în când nu poate face rău dacă eşti o persoană sănătoasă, însă trebuie acordată o atenţie deosebită colesterolului.

Chefir

Chefirul e o băutură obținută din lapte fermentat, similar cu iaurtul şi e deosebit de bogat în vitaminele B1 și B2, calciu, acid folic, magneziu și vitamina A. Ceea ce îl face să fie unic este procesul său de fermentație, care facilitează digestia. Acest lucru permite organismului să se concentreze asupra absorbției și asimilării nutrienților și proteinelor necesare pentru creșterea și regenerarea mușchilor și oaselor.
În plus, chefirul conține triptofan, un aminoacid esențial care relaxează sistemul nervos, ceea ce îl face o mâncare ideală pentru sportivi după antrenament.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod