5 exerciții de stretching care măresc flexibilitatea și tonifiază mușchii

Pe lângă faptul că lucrează mușchii șoldurilor, mărind flexibilitatea, aceste exerciții de stretching sunt bune pentru oricine, de la cicliști, la alergători până la dansatori sau persoane sedentare.


Exercițiile de stretching măresc flexibilitatea, tonifiază musculatura, relaxează corpul și au un efect benefic pentru creier. Iată un set de exerciții de stretching pe care trebuie să-l faci zilnic acasă:
1 din 6

Exercițiul nr. 1

Această întindere este deosebit de benefică pentru șolduri, coapse, dar și pentru spate, relaxând coloana vertebrală. Chiar dacă la început poate nu ajungi cu fruntea pe picior, nu acesta este scopul exercițiului. Este mult mai important să menții coloana cât mai dreaptă, nu să te cocoșezi în încercarea de a ajunge cât mai jos cu fruntea. 

1. Din poziția stând în șezut cu picioarele deschise mai mult decât lățimea șoldurilor, se îndoaie piciorul drept și se aduce talpa pe coapsa interioară a piciorului stâng, cât mai sus.

2. Menține coloana dreaptă, du coccisul în spate și șine pieptul ridicat, în timp ce cobori ușor trunchiul peste piciorul întins (perfect încordat și cu degetele îndreptate câtre tine), astfel încât să apuci degetele piciorului. dacă nu reușești din prima, nu te înrgijora, deoarece exercițiul este eficient atunci când este efectuat cu coloana dreaptă. Nu este esențial să apuci degetele cu mâna, ci să te asiguri că nu rotunjești spatele când duci trunchiul către picior. 

3. Dacă ai ajuns cu fruntea pe piciorul întins sau odihnești mâinile pe genunchi pentru că att îți permite flexibilitatea, respiră și inspiră adânc de cinci ori, încercând să te concentrezi asupra zonelor pe care le simți încordate. Cu ajutorul respirației poți să topești acea încordare sau senzație de disconfort, astfel încât să cobori mai jos cu trunchiul.  

4. Repetă aceeași mișcare, schimbând picioarele. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod