Ce să bei la sală pentru un antrenament eficient

Știi deja că, atunci când mergi la sală, este important să te hidratezi. Însă s-ar putea să nu fie la fel de clar și ce ar trebui să bei la sală pentru un antrenament eficient. Apa, desigur, este alegerea clasică. Dar când rafturile magazinelor de pretutindeni sunt pline cu băuturi sportive, băuturi energizante și diverse ape aromatizate sau îmbogățite cu diferite substanțe, ce ar trebui să alegi pentru un tratament eficient?

Băuturi pe care le poți include în viața ta pentru un antrenament eficient


Experții spun că totul depinde de gustul tău, precum și de durata și intensitatea antrenamentelor. Atunci când îți este sete cu adevărat, singurul lucru care te va ajuta cu adevărat este apa. Însă ești genul de persoană care bea mai mult dacă băutura este aromată? Atunci este recomandat să bei ceea ce te ajută să bei mai multe lichide atunci când faci exerciții. Scopul este reprezentat de hidratare.
De exemplu, băuturile aromate pot fi băute atunci când este necesară înlocuirea fluidului în timpul și după exercițiile fizice, pentru a promova înlocuirea fluidelor din corp, care se pierd atunci când faci mișcare. 

Însă cum știi când este cu adevărat nevoie de înlocuirea fluidelor? Antrenamentele de 1,5-3 ore sunt suficient de lungi pentru a justifica înlocuirea lichidului din cauza pierderilor cauzate de transpirație. Cantitatea de transpirație eliminată influențează cât de mult sodiu și potasiu sunt pierdute.
Cu cât te antrenezi și transpiri mai mult, cu atât mai mare nevoie ai de o băutură sportivă pentru a ajuta la înlocuirea acestor micronutrienți pierduți. Băuturile pentru sportivi pot crește nivelul de energie fără complicațiile cauzate de digestia și absorbția alimentelor. Practic, băuturile sportive îi oferă organismului uman trei lucruri de care ar putea avea nevoie înainte, în timpul sau după un antrenament eficient:

1. Hidratare


Este recomandat să bei aproximativ jumătate de litru de lichide cu două ore înainte de antrenament, pentru a promova hidratarea adecvată și pentru a-i permite organismului să elimine orice exces de apă. În timpul exercițiilor, trebuie să bei la intervale regulate, pentru a completa fluidele care se pierd prin transpirație.

2. Combustibil


Carbohidrații regăsiți în băuturile sportive îndulcite oferă energie pentru a întârzia apariția oboselii. 

3. Electroliți sau minerale


Printre acestea se numără și sodiul, potasiul, pe care sportivii le pierd prin transpirație. Atunci când iese apa din organism, același lucru se întâmplă și cu electroliții.
Iar când corpul pierde multă apă în timpul antrenamentelor, este logic să înlocuiești și electroliții.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod