Metoda prin care îţi dai seama dacă bei suficientă apă

Motivele pentru care ar trebui să bei suficientă apă zilnic sunt multe şi cât se poate de serioase.
Apa te ajută să-ţi păstrezi sănătatea, reglează nivelul de energie, poate calma durerea de cap, ajută digestia şi chiar are un rol important în menţinerea greutăţii optime. Deşi se spune că trebuie să bei doi litri de apă pe zi, această cantitate nu este "bătută în cuie", ci există multe controverse pe seama ei. Sunt mulţi alţi factori care influenţează câtă apă ar trebui să bei zilnic.

"Potrivit Institutului American de Medicină, femeile ar trebui să consume zilnic opt căni de lichide pentru a fi hidratate, iar aici sunt incluse toate sursele de fluide, inclusiv mâncarea", a declarat pentru wellandgood.com medicul Marie Spano.
Ceaiul, cafeaua, citricele, smoothie-urile, toate intră în calcul atunci când vorbim de cele 11 căni de lichide zilnic.


Deşi există aplicaţii utile care te pot ajuta să ţii o evidenţă clară, medicul mai spune că nu este necesar să te gândeşti toată ziua la câtă apă ai consumat. De fapt, tot ce trebuie să faci este să monitorizezi de câte ori ai mers la toaletă pentru a urina. Atunci când eşti corect hidratată, ar trebui să mergi la toaletă o dată la două, trei ore şi ar trebui să elimini o cantitate medie de urină, nu doar câteva picături.

De asemenea, există mitul că urina de un galben mai intens indică faptul că eşti deshidratată.
Dar în ciuda a ceea ce se crede, culoarea urinei nu are nicio legătură cu nivelul de hidratare a corpului. "Sunt mai mulţi factori care pot influenţa culoarea urinei, inclusiv vitaminele din grupul B, care pot colora urina în galben intens", mai spune medicul.

În concluzie, pentru a afla dacă te hidratezi în mod optim în fiecare zi trebuie să monitorizezi de fapt de câte ori mergi la toaletă.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod