Top 3 cele mai bune exercitii pentru un abdomen tonifiat

Top 3 cele mai bune exerciții pentru un abdomen tonifiat

Nu spunem că este ușor, dar nici imposibil! Dacă faci cu regularitate aceste exerciții recomandate de un antrenor, poți să ai un abdomen tonifiat!
Exercițiile pentru un abdomen plat și tonifiat nu se numără printre cele mai iubite antrenamente. Tocmai pentru că nu sunt deloc ușoare, abdomenele sunt adesea cele care ne dau înapoi de la un antrenament făcut cu regularitate pentru a scăpa de grăsimea de pe burtă și a obține un abdomen tonifiat. 

Știm cu toții că trebuie să faci abdomene cu regularitate și pe o perioadă lungă de timp, dar și să le combini cu alte antrenamente pentru a ajunge la rezultatul dorit. De aceea, de foarte multe ori începem antrenamentul și ne propunem să fim riguroși, dar cumva ajungem să-l abandonăm după o lună sau chiar mai repede. 

Dacă nu îți place deloc să faci abdomene și nu ai reușit niciodată să le faci cu regularitate, atunci există o altă soluție pentru un abdomen tonifiat. Variaţiile de exerciţii care pornesc din planşă sunt extrem de eficiente pentru a obţine un abdomen plat. Exerciţiile de tip planşa sau plank întăresc abdomenul şi-l lucrează mai intens decât abdomenele, după cum susţin instructorii de fitness.
Dacă îl faci corect şi cu regularitate, planşa sau plank are foarte multe beneficii pentru întregul organism. Ai mare grijă să nu faci aceste 4 greşeli pe care să nu le faci când execuţi exerciţiul plank sau planşa! 
 
Un antrenor cunoscut dezvăluie pentru publicația today.com care sunt cele mai bune exerciții pentru un abdomen tonifiat. 

Exercițiul nr. 1

 
Din poziția planșă pe antebrațe vei face doi pași înapoi și înainte, menținând în permanență musculatura încordată. Este foarte important ca mușchii abdominali să fie foarte încordați pe toată durata exercițiului, pentru că ei te ajută să menții postura corectă în planșă, în timp ce faci mișcările necesare. 

Exercițiul trebuie efectuat timp de 30 de secunde, urmat de pauză, iar în timp se pot adăuga până la 2-3 repetări. 


Exercițiul nr. 2

Din poziția de planșă se face o mișcare alternativă încercând să atingi cu mâna stângă piciorul drept. Se revine în poziția de planșă, iar apoi cu mâna dreaptă vei atinge piciorul stâng.
Repetă această mișcare alternativă timp de 30 de secunde.

Bineînțeles că după ce simți că musculatura abdominală este din ce în ce mai puternică poți să faci acest exercițiu în mai multe repetări, cu pauză între ele. 


Exercițiul nr. 3

 
Din poziția planșă te asiguri că mușchii picioarelor și cei abdominali sunt perfect încordați. Numai după ce ai încordat tot corpul poți să începi exercițiul. Folosește o ganteră sau o sticlă mică cu apă pe care să o muți dintr-o parte în alta. Menține poziția de planșă, ai grijă să menții spatele drept și plasează gantera în stânga. Începe exercițiul apucând gantera cu mâna dreaptă și mutând-o în partea dreaptă. 

Se revine în poziția de planșă și se menține 2 secunde, după care se mută gantera cu mâna stângă în partea stângă.
Se execută aceste mutări alternative timp de 30 de secunde, având grijă să revii mereu în poziția de planșă pe care să o menții două secunde înainte de fiecare repetare. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod