Exercitiu pentru durerea de spate

VIDEO: Cel mai simplu şi rapid exerciţiu care-ţi ia durerea de spate în 2 minute

Este un exerciţiu special conceput pentru cei care petrec multe ore la calculator, în maşină sau duc o viaţă sedentară. Descoperă cum să scapi în 2 minute de durerea de spate!

Acest exerciţiu are efect garantat şi este una dintre cele mai eficiente modalităţi pentru a alina durerile de spate după ce petreci multe ori la birou sau în maşină. Statul jos pe scaun în faţa calculatorului are un impact negativ foarte puternic asupra coloanei vertebrale, iar durerile de spate care îşi fac apariţia pot să ajungă să fie insuportabile.

Dacă petreci prea mult timp stând jos, corpul tău va resimţi foarte intens acest lucru, iar specialiştii au ajuns să compare efectele negative ale statului jos cu cele ale fumatului.

Astfel că, printre cele mai grave probleme care pot să apară dacă petreci prea mult timp stând jos se numără: diabetul, bolile de inimă, cancerul de colon, probleme la coloana vertebrală, muşchi atrofiaţi şi o tensionare la nivelul întregului corp.

Dacă ai un astfel de loc de muncă sau dacă ai o viaţă sedentară trebuie să faci zilnic acest exerciţiu timp de 2 minute, deoarece vei scăpa de tensiunea resimţită la nivelul spatelui şi de durerile care apar în timp de la statul pe scaun.
Urmăreşte filmuleţul apărut în publicaţia Huffington Post, în care un instructor îţi explică modul în care trebuie să faci acest exerciţiu!

Iată paşii pe care trebuie să-i urmezi:

1. Stai culcat pe spate, cu abdomenul tras spre interior pentru a permite coloanei vertebrale să stea mulată pe sol. Mâinile se ţin pe lângă corp, iar palmele sunt orientate spre tavan. Picioarele se îndoaie, astfel încât să-ţi permită să pui tălpile pe sol. Închide ochii şi respiră/inspiră adânc de câteva ori.
2.

Ridică piciorul drept şi plasează o curea pe talpă (nu la jumătate, ci puţin mai sus spre degete), încercând să întinzi piciorul cât de mult îţi permite flexibilitatea şi ţinând cureaua strâns cu mâinile. Reţine piciorul drept timp de câteva respiraţii complete, după care repetă exerciţiul folosind celălalt picior.
3. Apoi ridică din nou piciorul drept, iar piciorul stâng se întinde încet pe sol, păstrând poziţia timp de câteva respiraţii complete. Se repetă exerciţiul folosind şi celălalt picior.

4. Îndepărtează cureaua şi adu ambii genunchi la piept, ţinându-i cu ajutorul mâinilor pentru a detensiona spatele. Poţi să rulezi corpul în stânga şi dreapta, oferind astfel un masaj coloanei vertebrale.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod