Vrei un corp tonifiat?

Cu totii admiram in secret persoanele care au un corp bine definit, cu picioare subtiri si zvelte, maini tonifiate, abdomen plat. Insa, ne gandim cu regret ca astfel de corp se castiga in timp, cu eforturi supraomensti de ordinul zecilor de ore petrecute la sala saptamanal...
Afla ca nu este chiar asa adevarat! Intr-adevarat, iti trebuie motivatie, vointa si un program regulat de exercitii imbinate cu o dieta adecvata.


Pasi de urmat:


1. Atunci cand iti alegi un program de exercitii, cauta sa acoperi toate grupele de muschi majore. Cauta prin magazine un aparat de exercitii pentru cat mai multe grupe de muschi. De foarte multe ori, astfel de aparate de gimnastica sunt mult mai eficiente si ieftine in comparatie cu un abonament la sala.

2. Ia aminte ca nu exista notiunea de slabire pe anumite portiuni. Poti, intr-adevar, sa iti lucrezi o anumita parte a corpului mai mult decat celelalte parti, dar nu vei fi multumit/a de rezultat decat daca vei scapa de surplusul de grasime de pe intreg corpul.

4. Arde mai multe calorii decat consumi. Orice tip de activitate, de la datul cu aspiratorul in casa pana la alergatul zilnic dupa autobuz, ajuta la arderea caloriilor si te ajuta sa creezi un deficit caloric care are ca rezultat pierderea de grasimi. Pierderea grasimilor te ajuta sa iti descoperi muschi care inainte erau ascunsi.

5. Aminteste-ti ca pierderea unei jumatati de kilogram inseamna un deficit de 3 500 de calorii. Reducerea consumului de calorii sau cresterea nivelului activitatii fizice care are ca rezultat arderea a 500 de calorii zilnic are ca rezultat aproximativ jumatate de kilogram pierdut saptamanal. Ar fi ideal sa tii o evidenta a consumului si a arderii de calorii.

6. Include in programul tau si exercitii cardio. Exercitiile aerobice vor creste numarul de calorii arse si iti vor mari rezistenta fizica.


Mici "trucuri"

  • Exercitiile de forta creeaza un efect de postardere a caloriilor, aceasta insemnand ca organismul tau continua sa arda calorii intr-un ritm rapid chiar si dupa ce ai incetat exercitiile.
  • Dieta fara un program de exercitii nu te va ajuta sa reduci din grasimea corporala. Este posibil sa arati slab/a, dar grasimea ta corporala sa se mentina la nivelul de dinainte de inceperea dietei.
  • Daca stii ca ai anumite afectiuni care te impiedica sa urmezi un program de exercitii fizice, atunci ar fi cazul sa discuti acest lucru cu medicul de familie.

 

Comentarii (11)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • victoria pe 6 Nov 2008, 14:27
    Parul

    eu sincer cred ca se datoreaza mai multor aspecte caderea parului, printre care felul in care ne alimentam, stresul dar si produsele cosmetice pe care le folosim... eu imi intind parul cu placa, si mie imi cade parul dar tot ce cred eu ca face placa e sa-l usuce... sa aiba aspectul de par degradat. Si intr-adevar dupa ce mi-l intind cu placa la o zi doua mi se uleiaza parul... deci concluzile le trage fiecare in felul ei

    0
    0

  • SKINY pe 24 Ian 2008, 23:15
    Vreau si eu o perie din par de porc

    Stie cineva unde gasesc si eu sa cumpar o perie din par de porc?... Nu gasesc nicaieri. Multumesc frumos.

    0
    1

  • cristina nemes pe 28 Nov 2007, 16:46
    Referitor la parul gras si la caderea lui

    Eu am avut un par de invidiat cum il faceam asa statea, la un moment dat am inceput sa-l intind si este adevarat intinsul distruge parul, dar intinsul cu placa. Daca il intinzi cu peria nu o sa ai asa mari probleme chiar daca ai un par subtire. Fetelor mergeti la un triolog (specialist care iti pune un gel pe cap si iti spune ce trebuie sa folosesti pt. parul tau. Va pup.

    0
    0

  • neacsu_elena2004 pe 23 Ian 2007, 19:43
    despre pilates

    vreau sa stiu daca exista centre pentru aceste exercitii? si unde , multumesc.

    0
    0

  • Giulianna pe 5 Ian 2007, 09:28
    Nu

    Nu cred ca are vreo legatura caderea parului cu intinsul. Eu mi-l intind singura acasa (deci nu sunt chiar profesionista) si nu am probleme de genul asta. Cam o data pe saptamana fac asta. Poate esti tu mai stresata in perioada asta sau cine stie... Incearca niste vitamine sau o masca pentru intarirea parului.

    0
    0

  • Adi pe 4 Ian 2007, 22:47
    imi cade parul

    ce pot face impotriva caderii parului? Am incercat sampon Vichy, are efect atat timp cat il folosesc si putin dupa, dar mi se ingrasa parul!

    0
    0

  • Eliza pe 4 Ian 2007, 10:59
    n-are nici o legatura intinsul parului

    Daca e gras de mai multa vreme, asta e cauza caderii, redacina e sufocata de sebum si se murdareste mai repede. Intinsul parului nu afecteaza radacina, doar calitatea firului de par daca placile sunt prea fierbinti.

    0
    0

  • carmen pe 18 Nov 2006, 15:34
    par gras

    ce sa na fac ca imi cae parul numi-am schimat obiceiurile daor l-am intins o singura data are o legatura?

    0
    0

  • vali_galati pe 24 Sep 2006, 15:31
    iteva indicatii vis-a-vis de parul gras

    problema apare tocmai datorita faptului ca speli f des parul actionind glandele sebacee dela nivelul scalpului, deci ar fi bine ca atunci cind te speli sa nu ,,maltratezi''scalpul ci sa ,,speli''parul,la inceput mai des asa cum l-ai obisnuit si treptat rarind ,,baitele''in asa fel incit saajungi sa-l speli doar de 2 ori pe saptamina.. eventual de 3 ori.Daca suporti otetul demere la clatire e super,eventual clatit si invelit cu un prosop fierbinte un sfert de ora,dupa aceea urmind clatirea

    0
    0

  • ionela pe 15 Sep 2006, 22:35
    despre par gras

    Am avut aceeasi problema ca si tine si pot spune ca am scapat cu ceai de urzici si frunze de nuc.Evita sa porti sapca sau ceva de genul asta si perie-ti parul de cel putin 2 ori/zi astfel sebumul se va intinde pe toata suprafata parului.Peria de par sa fie din par de porc.Exclus plastic.Clatirea parului se face cu otet alimentar. BAFTA.

    0
    0

  • giorgia pe 12 Sep 2006, 23:08
    Cum scap de parul gras?

    Ma spal d 3 ori p saptamana pe cap si asi vrea sa nu ma spal asa de des,parul s-a obisnuit cred.Dar ce sa fac?Am auzit ca daca ma dau cu pudra la radacina si stau cateva minute inainte sa ma spal pe cap are efect.Dar mai exact cum trebuie sa fac?Pana acum m-am dat de 2 ori..insa nici un rezultat.Imi puteti spune ce sa fac?Ce altceva asi putea face?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod