10 ingrediente pe care să le pui în curcan în afară de umplutură

Sărbătorile se apropie și cu siguranță curcanul se va număra printre preparatele delicioase pe care vrei să le savurezi alături de cei dragi. Descoperă ce ingrediente îi dau un gust special.
Carnea aromată de curcan te va ajuta să obții rețete apreciate de familie și invitați în perioada sărbătorilor și nu conține prea multe calorii, astfel încât să poți întâmpina noul an cu multă energie. Dacă te-ai plictisit să prepari o umplutură clasică este momentul să încerci și alte variante pentru a avea preparate apetisante.

 
Iată ce ingrediente transformă curcanul rumenit într-un deliciu culinar irezistibil:

 
1. Ierburi aromatice

Secretul fripturii aromate este condimentarea cărnii cu o cantitate suficientă de ierburi aromatice. Poți alege rozmarin, oregano, măghiran, cimbru, pătrunjel, salvie sau busuioc. Este util fie să realizezi o combinație de 2-3 tipuri sau să alegi gustul favorit.
Pune ierburile într-un mănunchi, în interiorul curcanului, iar la final vei vedea că friptura va avea un gust cu totul aparte.

 
2. Citrice

Feliile de lămâie, portocală, lime sau chiar grepfrut adaugă aromă și frăgezesc carnea. În loc de umplutură pune 8-10 felii de citrice în curcan și nu vei mai avea probleme cu uscarea sau întărirea cărnii pe care o servești.

 
3. Ceapă și usturoi

Ceapa, fie că este vorba despre cea roșie sau cea verde, este ideală pentru a da gust bun oricărui preparat, dar cu atât mai mult cărnii de curcan. Pune ½ ceapă roșie sau o legătură de ceapă verde în curcan și vei obține o friptură cu un gust senzațional. Același efect îl poți avea și cu ajutorul usturoiului.
Este suficient să pui 5-6 căței de usturoi în interiorul curcanului pentru a da o aromă intensă întregii rețete.

 
4. Țelină

Dacă preferi gustul clasic al fripturii de curcan este indicat să alegi țelina. Pune câteva felii de țelină în curcan, iar la final mirosul special îi va atrage pe toți membrii familiei în bucătărie.

 
5. Mere

În loc să cauți rețete speciale de umplutură, maeștrii bucătari îți propun să tai 2 mere pe jumătate și să le pui la curcan. La fel ca și citricele, merele vor preveni uscarea cărnii și vor adăuga o savoare deosebită în timp ce se rumenește. Preparatul îți va aminti de gustul toamnei și te vei simți mult mai confortabil în serile reci de iarnă.

 
6. Fenicul

Este un ingredient folosit mai rar, dar poate adăuga o aromă subtilă pe care invitații o vor aprecia. Poți pune fenicul și 2 linguri de nuci mărunțite în curcan pentru a varia gustul cu care te-ai obișnuit deja.
Nu vei regreta schimbarea făcută! 

 
7. Ghimbir

Dacă îți plac rețetele puțin mai picante, dar nu vrei să folosești ardei iute pentru că nu toate persoanele de la masă vor aprecia acest gust este ideal să apelezi la ghimbir. Cumpără o bucată de rădăcină de ghimbir, pe care o poți rade mărunt și pune în interiorul curcanului. După câteva ore la cuptor cu acest ingredient secret, friptura va fi extrem de aromată, cu o savoare exotică.

 
8. Bere

Poți folosi bere atât pentru interiorul curcanului, cât și pentru a-l unge înainte de a adăuga ulei de măsline sau unt. Carnea va fi mult mai fragedă și va avea un aspect rumenit, apetisant.

 
9. Sare și piper

Precis pare un pas evident, dar atunci când ești ocupat cu pregătirile pentru sărbători este posibil să uiți să pui sare sau piper, periclitând gustul final al rețetelor. Pune sare și piper inclusiv în interiorul curcanului pentru a obține un gust foarte bun.

 
10. Alte păsări

Dacă îți plac rețetele neobișnuite, să știi că poți pune chiar și alte păsări în interiorul curcanului. Poți folosi carnea de rață, de prepeliță sau de pui pentru a obține un gust diferit.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod