3 rețete apetisante pentru mesele de prânz estivale

Indiferent câte grade sunt afară aceste rețete simple îți vor ajuta familia să treacă peste sezonul cald fără să simtă lipsa gustului bun. Nu trebuie să stai mult în bucătărie pentru a le savura. Testează-le și tu!
În zilele caniculare precis că ultimul lucru la care te gândești este să intri în bucătărie, dar nu înseamnă că trebuie să alegi numai rețete cu un gust plictisitor, care nu te atrag deloc. Poți face deliciul întregii familii selectând preparate creative, care vor pune în valoare ingredientele aromate de care dispui în timpul verii.

 
Iată ce rețete trebuie să încerci cât mai curând:

 
1. Salată curcubeu

Vei crea straturi alternative de legume crude și colorate, obținând un preparat delicios, ideal pentru a te răcori fără efort.
 
Ingrediente:
- 4 căni de frunze de salată verde;
- 2 ardei grași galbeni, de mărime medie, tăiați bastonașe;
- 1 ½ cană de felii de morcov;
- 1 ½ cană de varză roșie, rasă fin;
- 2kg de roșii cherry, tăiate pe jumătate;
- 2 castraveți mari, decojiți și tăiați felii.
 
Cum se prepară:
Pune ingredientele în straturi alternative, începând și finalizând cu varza roșie și completează cu un dressing din oțet balsamic și ulei de măsline. Vei obține 6 porții și nu ai nevoie decât de 15 minute pentru a pregăti această salată.

 
2. Sandvișuri cu piept de pui, bacon și iaurt

Iată niște sandvișuri care vor fi apreciate la orice oră, inclusiv de copiii foarte pretențioși. Sunt consistente și dau tuturor multă energie.
 
Ingrediente:
- 1kg de piept de pui, rumenit la grătar și tăiat felii subțiri;
- o cană de cubulețe de măr verde;
- 6 linguri de maioneză;
- 2 linguri de iaurt grecesc simplu;
- ½ lingură de sare de mare;
- ¼ linguriță de piper cayenne;
- 12 felii de pâine integrală;
- 8 frunze de salată verde;
- o roșie mare, tăiată felii;
- 8 felii de bacon rumenit la grătar.
 
Cum se prepară:
Pune feliile de piept de pui într-un bol mare, adaugă cubulețele de măr, 4 linguri de maioneză, iaurtul, sarea și piperul și amestecă bine.
Întinde cele 2 linguri de maioneză rămase pe feliile de pâine.  Pentru a asambla sandvișurile începe cu o frunză de salată, apoi pune felii de roșie, 2 bucăți de bacon, împarte în mod egal amestecul cu piept de pui și finalizează cu a doua felie de pâine pentru fiecare sandviș.

 
3. Salată cu portocale și sfeclă caramelizată 

Nimeni nu va rezista acestei salate, la fel de apetisantă ca și un desert. Nu uita să cumperi sfecla tare, fără adâncituri sau zone înnegrite.
 
Ingrediente:
- 8 sfecle roșii mici, capetele tăiate;
- 4 linguri de ulei de măsline;
- o lingură de suc de portocale;
- o lingură de oțet de mere;
- ¼ linguriță de sare de mare;
- ¼ linguriță de piper negru;
- o portocală mare, decojită și tăiată cubulețe,
- un măr verde mare, tăiat felii subțiri;
- ½ cană de nuci pecan, rumenite la cuptor.
 
Cum se prepară:
Tapetează o tavă cu hârtie de copt, apoi așează în ea sfecla, unsă cu 2 linguri de ulei de măsline, plus o lingură de apă.
Înfășoară fiecare sfeclă în folie de aluminiu și lasă la cuptor până când se frăgezesc, aproximativ o oră la foc mediu.
Lasă la răcit, apoi curăță de coajă sfeclele și taie-le felii. Pentru a prepara dressingul amestecă într-un borcan uleiul de măsline rămas, sucul de portocale, oțetul, sarea și piperul. Pune capacul, apoi agită bine pentru a amesteca ingredientele. Într-un castron mare combină feliile de sfeclă, cele de portocală și de măr, nucile pecan și dressingul preparat. Servește presărat cu frunze de mentă proaspătă.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod