5 idei de gustări sănătoase, ușoare și răcoritoare

5 idei de gustări sănătoase, ușoare și răcoritoare

Ai obiceiul de a ronțăi tot timpul câte ceva? Gustările nesănătoase ar putea deveni principalul inamic al dietei tale și pot sta în calea unui stil de viață sănătos.
Obiceiul de a mânca ceva când stăm la birou, când ne uităm la televizor sau chiar și atunci când ne plictisim este responsabil pentru acumularea kilogramelor în plus și pentru o digestie cu probleme.

Este foarte simplu să întorci toate acestea în avantajul tău 


Nu este nevoie să renunți la plăcerea de a servi diverse gustări în timpul zilei, ci trebuie doar să schimbi gustările pe care le consumi. Înlocuiește chipsurile, biscuiții, covrigeii sau dulciurile cu alimente foarte sănătoase și delicioase.

Este de preferat să îți pregătești din timp astfel de gustări, în așa fel încât să le ai la îndemână și să eviți alegerile nesănătoase. De asemenea, renunță să mai cumperi produse nesănătoase ca să nu fii tentată să le consumi când vrei să "ronțăi" ceva.

Iată câteva idei de gustări sănătoase, ușoare și răcoritoare:


Iaurt


Iaurtul este o gustare excelentă. Nu conține multe calorii, este ușor, răcoritor și are numeroase beneficii pentru sănătate. În afara nutrienților esențiali pentru organism, iaurtul conține probiotice, acele bacterii bune care susțin digestia, reglează tranzitul intestinal, reduc balonarea și îți îmbunătățesc starea de spirit.
În plus, ai o mulțime de posibilități când vine vorba de a consuma un iaurt: îl poți combina în diverse moduri, cu fructe sau cereale, poți alege un iaurt de băut cu fructe și mix de semințe, îl poți folosi ca bază pentru un smoothie și multe altele. 
Iaurtul de băut este opţiunea ideală pentru o gustare rapidă, răcoritoare şi hrănitoare, mai ales pe timpul verii.
 

Pepene


Fie că preferi pepene roșu sau galben, acest fruct ideal pentru zilele fierbinți de vară este una dintre cele mai răcoritoare gustări. Conținutul ridicat de apă face ca pepenele să fie o variantă bună pentru a menține organismul hidratat pe timpul verii. Ca să-ți fie mai ușor să-l consumi și să-l alegi în locul gustărilor nesănătoase, taie pepenele în bucăți mici și pune-l la frigider în caserole. Astfel te vei servi rapid când ai poftă de o gustare răcoritoare.   

Roșii cu busuioc


A venit seara și parcă ai vrea să mănânci ceva înainte de culcare? O variantă sănătoasă, răcoritoare și fără prea multe calorii este combinația de roșii cu busuioc. Taie câteva felii de roșii, presară puțină sare și frunze proaspete de busuioc tocate mărunt și stropește cu puțin ulei de măsline. Este o gustare delicioasă și sănătoasă, care îți va lăsa impresia că te afli în vacanță într-o țară mediteraneană.  

Nuci crude


Nucile și semințele crude conțin acizi grași esențiali și grăsimi sănătoase care mențin sănătatea creierului. Au un gust foarte bun și îți oferă senzație de sațietate între mese. Alege migdale, nuci, nuci caju, macadamia, pecan etc. Dar este important să optezi pentru nuci crude, cât mai puțin procesate și să le eviți pe cele prăjite, sărate sau îndulcite. De asemenea, pentru a evita consumul unui număr mare de calorii, limitează gustarea la cel mult un pumn mic de nuci pe zi.

Fructe deshidratate


Atunci când îți este poftă de ceva dulce, fructele uscate sunt varianta sănătoasă la care poți apela. În loc să alegi diferite dulciuri din comerț, care conțin foarte mult zahăr, optează pentru fructele deshidratate. Caisele, curmalele, stafidele sau smochinele îți oferă acel gust dulce pe care ți-l dorești, dar fără alte ingrediente nocive. Câteva bucăți de fructe vor fi suficiente ca să-ți potolești pofta de dulce.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod