5 ingrediente pe care să le ai în bucătărie de sărbători

Pe măsură ce sărbătorile se apropie începi să te gândești ce rețete ai vrea să pregătești. Vei avea nevoie de ingrediente versatile pentru a te putea adapta inclusiv vizitelor-surpriză.
Uneori poți fii prinsă pe nepregătite de musafiri neanunțați. Chiar dacă te bucuri de vizita lor vei fi stresată dacă observi că nu ai cu ce să-i servești. Pentru a evita acest tip de situații în apropierea sărbătorilor este bine să ai în bucătărie câteva ingrediente de bază cu ajutorul cărora vei putea pregăti rapid ceva gustos.
Dacă te trezești cu vecinii sau colindătorii la ușă este momentul să fii spontană și să obții rapid niște delicii pentru toată lumea. Atmosfera de sărbători ne apropie și nu trebuie să asociezi această perioadă cu emoții negative. Nimeni nu se va aștepta să realizezi artă culinară, iar dacă ai la îndemână ceva delicios vei reduce stresul și vei crea amintiri frumoase alături de cei dragi. Nu planifica numai rețete complicate pentru că ai putea avea probleme dacă îți lipsesc unele ingrediente. Preparatele simple și aromate sunt la fel de apreciate, poate chiar mai mult decât o rețetă grea care nu are un aspect deosebit tocmai pentru că ai uitat să cumperi unele ingrediente. 

 
Iată ce ingrediente trebuie să ai în bucătărie pentru a fi mereu pregătită de oaspeți:

 
1. Boabe de fasole albă la conservă

Cel mai ușor lucru de pregătit pentru oaspeți sunt salatele de crudități și sosurile. Poți tăia rapid legumele pe un fund de lemn.
Asigură-te că folosești o varietate de culori pentru a face preparatul mai apetisant. Când vine vorba despre sos este foarte util să ai deja niște conserve de fasole boabe albă, cu un conținut redus de sodiu. Clătește bine boabele cu apă rece, adaugă câteva linguri de ulei de măsline, ½ linguriță de sare de mare și un vârf de cuțit de paprika. Mixează bine și vei obține un sos consistent, cu un gust delicios. De asemenea, poți utiliza boabele de fasole și ca ingredient la salată, mai ales dacă ai folosit frunze crocante de salată iceberg. Poți cumpăra și mai multe tipuri de boabe de fasole cum sunt cea neagră sau roșie pentru a diversifica aspectul salatelor și a le face mai atractive pentru oaspeți. Nu va dura mai mult de 15 minute să obții un preparat pe placul tuturor.

 
2. Ouă

Ouăle sunt utile de fiecare dată când trebuie să te gândești repede cu ce să-i servești pe musafiri. Poți pregăti o omletă cu legume și parmezan, pe care o vei servi cu o porție de cereale integrale, totul presărat cu pătrunjel sau mărar.
De asemenea, poți face ouă fierte pe care le vei tăia felii și le poți adăuga la salate pentru a crește conținutul de proteine și a le oferi un preparat apetisant celor care au venit în vizită. Asigură-te că ai tot timpul în frigider cel puțin 10 ouă pentru a nu fi surprinsă de vizitele neanunțate.

 
3. Cartofi

Sunt un ingredient care poate fi adaptat unei multitudini de rețete. Poți face cartofi copți pe care îi vei servi cu bacon rumenit și smântână. Dacă ți-a rămas friptură de la cină poți servi cartofii cu fâșii de carne, broccoli și iaurt grecesc. Pentru o gustare picantă îi poți tăia cubulețe, combinându-i cu ulei de măsline, paprika și piper cayenne și îi vei servi cu edamame. Se potrivesc și cu boabe de fasole sau conopidă, precum și cu tofu rumenit sau brânză feta. Dacă îi tai felii subțiri poți obține chips-uri mai sănătoase chiar la tine acasă. Este esențial să ai mereu cel puțin un kilogram de cartofi în cămară pentru a putea face față musafirilor noi fără să te stresezi pentru că te-au prins înainte să apuci să faci prăjituri sau alte rețete complexe.

 
4. Iaurt grecesc

Ai grijă să ai tot timpul în frigider 3 iaurturi grecești de 500ml. Te pot scoate din multe încurcături legate de vizitele-surpriză.
Există foarte multe variante de a folosi iaurtul, inclusiv dacă va trebui să pregătești mai multe mese, în cazul în care oaspeții rămân peste noapte. Utilizează iaurtul grecesc simplu ca bază pentru smoothie-uri de fructe. Dacă este vorba doar despre adulți poți adăuga și puțin whisky sau coniac. Iaurtul poate fi integrat în piureuri, tocănițe, supe, ciorbe, la o omletă sau ca topping pentru clătite. Poți realiza un desert rapid din ciocolată neagră rasă și iaurt sau îl poți combina cu niște chips-uri de roșcove. Se potrivește de minune și cu feliile de avocado, somon sau macrou afumat, roșiile proaspete sau tonul de la conservă cu boabe de porumb dulce. În acest fel îți vei elibera frigiderul de ingredientele pe care nu aveai ocazia să le folosești, în timp ce îți încânți oaspeții cu rețete gustoase.

 
5. Quinoa

Pentru a avea mereu mese sănătoase este important să realizezi un echilibru în cadrul ingredientelor. Quinoa este utilă atât pentru preparatele calde, cât și pentru cele servite reci.
Gătește quinoa folosind supă de legume, apoi adaugă felii de morcov, mazăre și broccoli. De asemenea, poți amesteca quinoa cu fructe de pădure, mango, roșii sau castraveți. Nu uita să o folosești și în loc de orez la supe, ciorbe sau tocănițe.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod