7 alimente de consumat înainte de a merge la sală

Antrenorii de fitness recomandă să mănânci cu aproximativ două ore înainte de a merge la sală. Sunt excluse prăjelile şi grăsimile, pizza şi orice fel de mâncare de tip fast-food.
Antrenorii de fitness recomandă să mănânci cu aproximativ două ore înainte de a merge la sală. Sunt excluse prăjelile şi grăsimile, pizza şi orice fel de mâncare de tip fast-food. Interdicţia este valabilă şi pentru carne de porc, omletă, bomboane, ciocolată. Dar ai putea să iei o masă uşoară, în care să predomine fructele, peştele şi iaurtul.

Iată câteva alimente pe care le poţi consuma fără probleme înainte de a merge la sala de gimnastică şi care te vor ajuta şi să fii în cea mai bună formă.

1. Banana


Dacă ai nevoie de un energizant plin de carbohidraţi înaintea unei sesiuni la sala de gimnastică, nu poţi da greş cu o banană. Ea este bogată în potasiu, care reglează tensiunea şi reduce riscul unui accident vascular.
O banană pe zi ajută la creşterea presiunii sanguine şi protejează împotriva ateroscrelozei.

2. Fructele de pădure


Picioarele tale sunt supuse la eforturi mari în timpul exerciţiilor fizice. Durerile pe care le simţi după o alergare pot fi cauzate de microfisuri în muşchii folosiţi intens. De aceea aceste fructe, pe lângă conţinutul lor bogat în fibre, sunt o bună alegere pentru momentele de efort fizic intens: vitamina C şi potasiul conţinut ajută corpul să se repare singur. Poţi încerca cu succes afine, mure, zmeură, toate foarte bogate în vitamine. O porţie de afine, de exemplu, valorează cât trei-patru casete cu vitamine - A, E, F, PP şi B (B1 şi B2).

3. Broccoli


Această legumă este bogată în vitamina C, potasiu, fibre şi substanţe fitochimice. Practic, are toate ingrediente cheie pentru maximum de performanţă şi sănătate.
Aşa că include-o în meniu! Poţi să o mănânci crudă, în salate ori cu sosuri, sau să o fierbi. O cană de brocoli fiert conţine 74 mg de calciu şi 123 mg de vitamina C.

4. Iaurtul degresat


Alergatul şi alte exerciţii ce implică ridicatul greutăţilor îţi pot îmbunătăţi densitatea osoasă. Dar calciul este o parte esenţială a pregătirii fizice, iar mulţi dintre noi nu au destul. O lingură de iaurt conţine o treime din porţia zilnică recomandată de calciu. În plus, iaurtul are proteine, care sunt importante pentru masa musculară şi recuperarea după efort.

5. Banalul covrig


În cazul în care trebuie să faci mişcare dimineaţa, poate fi tare greu cu burta goală. În fond, au trecut multe ore de la ultima masă din ziua anterioară şi rezervele tale de energie sunt pe sfârşite.
Un covrigel (adică o gustare de 100-300 calorii) înainte de gimnastica de dimineaţă îţi va da energia necesară pentru efortul ce urmează. Aceasta mică gustare are carbohidraţi şi proteine. Şi mai e şi uşor de digerat!

6. Carnea slabă de vită


O bogată sursă de proteine de calitate, carnea de vită conţine de asemenea mult fier, un element esenţial pentru cei ce depun efort fizic (lipsa de fier provoacă oboseală intensă). Specialiştii în nutriţie sunt de părere că 120 de grame de friptură din carne slabă de vită furnizează o doză semnificativă de vitamina D, care împiedică apariţia problemelor osoase la copii şi a osteoporozei la adulţi.
Pentru vegetarieni, sursele de fier pot veni din fasole, mazăre, salată verde şi cereale.

7. Somonul


Nicio masă fără peşte! Somonul este ideal pentru consumul înainte de sală. Motivul: conţine multe "grăsimi bune”, de tip omega 3, care ţin inima sănătoasă, previn inflamaţiile şi ajută sistemul imunitar.
Somonul este, de asemenea, o sursă bună de proteine. Nutriţioniştii atrag atenţia că acesta trebuie consumat fiert sau la cuptor, nicidecum prăjit.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • CuteSuzy pe 2 Sep 2011, 15:27
    Sportul si dieta personalizata te ajuta!

    Fitness-ul chiar da rezultate in lupta cu kilogramele, din pacate mie timpul imi permite sa merg doar o singura data pe saptamana, dar urmez o dieta personalizata și iau pastilele slim&fit si sunt foarte multumita de rezultate si de faptul ca ma simt bine, nu am avut parte de reactii adverse de la pastile.

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod