Adevăratul motiv pentru care te îngrași iarna, potrivit cercetătorilor

Adevăratul motiv pentru care te îngrași iarna, potrivit cercetătorilor

Dacă vremea urâtă te face să te simți lipsită de energie și să visezi că îți faci bagajele și pleci spre o destinație de vacanță însorită, acum ai un motiv în plus să faci asta, potrivit unui nou studiu.
Se pare că acumularea kilogramelor în plus, problemă cu care se confruntă numeroase persoane pe parcursul lunilor reci de toamnă și iarnă, ar putea fi cauzată de lipsa luminii solare.

Potrivit cercetătorilor de Univesritatea Alberta din Canada, celulele de grăsime care se află sub piele se pot micșora atunci când ne expunem la soare.

Acesta este motivul pentru care lunile întunecate și reci ale sezonului rece ne afectează silueta, sunt de părere oamenii de știință.

"Atunci când razele de lumină albastră ale soarelui - lumina pe care o percepem vizual - penetrează pielea și ajung la celulele de grăsime aflate imediat sub piele, granulele de lipide își reduc dimensiunea și sunt eliberate din celule.
Cu alte cuvinte, celulele noastre nu mai depozitează la fel de multă grăsime
", declară medicul Peter Light, autorul studiului.

"Dacă răsturnăm rezultatele studiului nostru, ajungem la concluzia că lumina insuficientă a soarelui pe care o primim timp de opt luni pe an în emisfera nordică ar putea determina acumularea de grăsime și ar putea contribui la creșterea în greutate cu care cei mai mulți dintre noi ne confruntăm pe timpul iernii", mai spune cercetătorul, potrivit redonline.co.uk.

Oamenii de știință au descoperit accidental acest efect, în timp ce investigau dacă celulele de grăsime pot fi modificate să răspundă la factorii de lumină cu scopul de a ajuta la tratarea pacienților cu diabet de tip 1.

"Este devreme să ne pronunțăm, dar nu este un pas prea mare să presupunem că lumina care ne reglează ritmul circadian, pe care o receptăm cu ajutorul ochilor, ar putea să aibă același impact și asupra celulelor de grăsime de sub piele", declară cercetătorul.

Dar oamenii de știință țin să menționeze că aceasta este doar o observație și că sunt necesare mai multe studii pentru a susține ipoteza.
De asemenea, aceștia avertizează că expunerea la soare nu este sub nicio formă o metodă de slăbit.

În afara celulelor lipide de sub piele care sunt afectate de lipsa luminii solare, creșterea în greutate pe timpul iernii poate fi pusă și pe seama Sărbătorilor și a dietei bogate în grăsimi, carbohidrați și zahăr din această perioadă.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod