Alimente care te ajută să crești nivelul magneziului din organism

Cantitatea corectă de substanțe nutritive din corpul nostru este importantă pentru funcționarea sănătoasă. Unul dintre cei mai importanți nutrienți este magneziul, deoarece acesta ajută mai multe funcții diferite din organism. Prin urmare, fără nivelul magneziului corect, putem începe rapid să ne simțim bolnavi din punct de vedere fizic și mental.

Ce alimente îți cresc nivelul magneziului din organism?


Deficiențele de magneziu pot fi cauzate de o serie de factori și opțiuni ale stilului de viață. Acestea includ consumul de antibiotice, excesul de alcool, excesul de zahăr din dietă, problemele de digestie care nu permit organismului să absoarbă corect nutrienții. Există mai multe alimente pe care le poți include în dieta ta, care să te ajute să crești nivelul magneziului. Iată care sunt acestea!

1. Avocado


Fructele de avocado sunt ușor de inclus în dieta ta și conțin o cantitate semnificativă de magneziu. Deși sunt bogate în grăsimi, acestea conțin grăsimi monosaturate, care ajută la reducerea colesterolului rău.
Un avocado mediu conține aproximativ 58 de miligrame de magneziu.

2. Banane


Pe lângă conținutul de potasiu, bananele reprezintă și o sursă importantă de magneziu. Dacă mănânci o banană la micul dejun, ca o gustare sau după ce faci exerciții, vei reuși să crești nivelul de magneziu din corp. O banană medie are 32 de miligrame de magneziu.

3. Macrou


Macroul este un pește uleios, care conține acizi grași omega-3, împreună cu proteine și complexul de vitamina B. Este, de asemenea, bogat în magneziu, un file de 85 de grame conținând 82 de miligrame de magneziu.

4. Nuci și semințe


Gustările formate din nuci și semințe sunt, probabil, cea mai bună modalitate de a obține aportul recomandat de magneziu, dar ar trebui să fii conștient de faptul că nu este recomandat să mănânci foarte multe, din cauza conținutului lor ridicat de grăsimi. Semințele de dovleac reprezintă una dintre cele mai bune surse de magneziu, dar și nucile, cum ar fi migdalele, conțin niveluri ridicate de magneziu.
28 de grame de semințe de dovleac conțin 150 de miligrame de magneziu.

5. Ciocolată neagră


Acest lucru va face orice iubitor de ciocolată fericit - ciocolata neagră este o sursă destul de bună de magneziu, dar nu uita să o mănânci cu moderație. Un pătrățel de ciocolată neagră conțin 95 de miligrame de magneziu.

6. Iaurt


Iaurtul cu un conținut scăzut de grăsimi (nu iaurtul cu fructe) poate fi o completare perfectă pentru dieta ta zilnică, mai ales dacă îți dorești să crești nivelul de magneziu. Poți adăuga felii de banane proaspăt tăiate și puțină ciocolată neagră dată pe răzătoare pentru un desert.
O cantitate de 245 de grame de iaurt conțin 47 de miligrame de magneziu.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod