Beneficiile cireșelor pentru sănătate

Cui nu îi plac cireșele? În afară de gustul lor delicios, aceste fructe au și o valoare nutritivă foarte bună. Cireșele sunt disponibile într-o varietate de culori, de la galben la negru, dar cel mai des consumate sunt cireșele de culoare roșie. Iată care sunt beneficiile cireșelor de care nu știai până acum!

Care sunt beneficiile cireșelor de care poți profita și tu în această vară?


1. Cireșele conțin antocianine, care sunt perfecte pentru menținerea stării generale de sănătate. Antioxidanții ajută la inhibarea oxidării, promovată de oxigen, și la protejarea organismului împotriva deteriorării.

2. Cireșele conțin o cantitate de cinci ori mai mare de melatonină decât murele și căpșunile. Această substanță ajută la vindecarea insomniei, care este o deficiență de somn, și la menținerea funcției articulațiilor.
De asemenea, sunt recomandate și pentru ameliorarea diferențelor de fus orar.

3. Cireșele conțin aproximativ 100 de calorii per cană și ne oferă cantitatea perfectă de calorii necesare în fiecare zi. Aceste fructe te pot ajuta și să slăbești. Poți pune câteva cireșe în masa ta de prânz sau poți mânca o mână de cireșe ca o gustare sănătoasă. Poți prepara și un suc de cireșe prin amestecarea cireșelor fără sâmburi și codițe cu apă, într-un blender. Le poți mânca și cu iaurt fără grăsimi.
Cu alte cuvinte, le poți consuma oricum, având în vedere că au un gust atât de bun, față de alte legume și fructe crude.

4. Cireșele sunt și un aliment cu un conținut alcalin, ceea ce înseamnă că te vor ajuta să menții echilibrul ideal al pH-ului organismului.

5. Aceste fructe îți oferă energia necesară pentru organism, deoarece nu numai că ajută la formarea sângelui, dar îți și acordă flexibilitate, datorită conținutului de sodiu prezent în ele.

6. Cireșele au proprietăți anti-aging.
Având cel mai mare nivel de antioxidanți, în comparație cu alte fructe, cireșele ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire prin combaterea acelor radicali liberi prezenți în organism, care fac pielea să pară mai bătrână.

7. Cireșele reprezintă o sursă foarte bogată de antioxidanți, care sunt agenți de eliminare a cancerului. Aceștia ajută la păstrarea controlului asupra celulelor canceroase prezente în organism și la oprirea acestora din creșterea necontrolată.

8.
Cireșele sunt o sursă bună de vitamina A, B, C și E, ceea ce înseamnă că o mică gustare cu cireșe este suficientă pentru doza de multivitamine necesară organismului pentru a menține pielea sănătoasă și radiantă.

Acum că ai mai multe motive pentru a mânca cireșe, ce te oprește să faci o vizită în piață?
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod