Care este diferența între merele organice și cele normale

Merele sunt unele dintre cele mai sănătoase fructe existente. Cu toate acestea, un lucru rămâne neclar. Există vreo diferență între mele organice și cele normale?

Cum sunt merele organice diferite de cele normale?


Merele proaspete sunt cea mai bună alegere pe care o poți face. Uită de junk food și încearcă să mănânci mai multe mere proaspete. Nu contează dacă mărul este organic sau nu, deoarece merele reprezintă întotdeauna o alternativă mai bună decât alimentele procesate. Amintește-ți că merele conțin vitamine și fibre care alimentează corpul cu substanțele nutritive de care are nevoie.

Merele proaspete cu mai puține pesticide


Studiile recente susțin că merele sunt contaminate cu pesticide în mod frecvent. Iar alimentele ecologice sunt mai scumpe în comparație cu omologii obișnuiți.
O dietă formată doar din alimente organice nu este potrivită pentru portofelul oricui. Cu toate acestea, există unele alimente care trebuie consumate în varianta organică. Iar printre acestea se numără merele, roșiile, țelina și verdeața.

De ce ar trebui să alegi merele organice?


1. Pesticidele sunt extrem de dăunătoarea pentru sănătatea noastră. Acestea controlează creșterea dăunătorilor sau elimină incidența invaziei dăunătorilor care afectează fructele. Însă pesticidele afectează anumite funcții ale creierului, deoarece acestea se lipsesc de coaja mărului, iar după un timp sunt absorbite.
Acestea pot cauza dezechilibre hormonale, cancer, iritație cutanată sau respiratorie, toxicitate cerebrală și nervoasă, precum și ADHD. Merele organice te ajută să eviți aceste riscuri aduse sănătății tale.

2. Pesticidele sunt extrem de dăunătoare sănătății cultivatorilor de mere. Iar pomii care au fost stropiți cu pesticide produc fructe contaminate. Potrivit unui studiu, mulți fermieri din California suferă din cauza unor afecțiuni cauzate de expunerea constantă la substanțele chimice din pesticide, cum ar fi carbamații, compușii anorganici, piretroizii și organofosfații.

3.
Merele organice au un gust mai bun. Acest lucru se aplică tuturor fructelor și legumelor organice. Gusul și calitatea generală a merelor depind, în cea mai mare parte, de momentul în care mărul este recoltat și de metoda prin care sunt cultivate merele. Vei observa o diferență enormă între merele cultivate cu pesticide și alte substanțe chimice dăunătoare și merele ecologice.

4. Merele conțin substanțe nutritive benefice și sunt una dintre cele mai sănătoase gustări pe care le poți mânca. Merele au un conținut scăzut de zahăr și sunt o sursă excelentă de fibre.
De exemplu, merele verzi sunt bogate în fibre dietetice și au un nivel scăzut de zahăr. Cu alte cuvinte, merele te pot face să te simți sătul.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod