Cât de sănătoasă este pielea de pește?

Când gătești o masă cu pește, ce faci cu pielea de pește? O arunci sau o mănânci? Potrivit specialiștilor în sănătate, aceasta nu este chiar cea mai bună pentru dieta ta. Iată de ce!

Ar trebui să mănânci sau să arunci pielea de pește?


Grăsimea și pielea de pește colectează toxinele care se acumulează în apele râurilor, lacurilor și oceanelor. Acești contaminanți se regăsesc și în carnea de pește, dar nu la un nivel atât de ridicat precum în pielea de pește. Din acest motiv, consumul de piele de pește nu este considerat sănătos. Specialiștii de la Agenția de Protecție a Mediului din Statele Unite sfătuiesc consumatorii să elimine pielea, grăsimea și organele interne ale peștelui prins în sălbăticie înainte de a-l găti.
Atunci când cumperi un pește întreg de la piață, acesta este de obicei eviscerat, iar pielea îndepărtată. Mercurul se regăsește și în țesutul peștilor, așa că eliminarea pielii și grăsimilor nu te va ajuta să eviți această problemă.

Multe fileuri de pește nu au piele, iar unele au o parte subțire. Atunci când această piele este gătită la grătar, poate fi gustoasă, însă ar trebui evitată. 


Cel mai bun tip de pește, care are și o piele bună pentru consum, atunci când vine vorba de aportul de acizi grași omega-3, este probabil sardina. Datorită faptului că este un pește mic și vegetarian în principiu, acesta conține mai puțini contaminanți decât peștii mari.
Poți găti sardine proaspete la grătar, aromate cu zeamă de lămâie și sare.

Data viitoare când gătești pește, indiferent ce metodă de gătit alegi, asigură-te că îndepărtezi pielea de pește înainte de a-l găti. În acest fel, vei putea să reduci semnificativ riscul contaminării cu diferite substanțe nocive pentru organismul uman. De asemenea, poți întreba și la restaurant înainte de a comanda un preparat care conține pește dacă are și pielea sau dacă poate fi îndepărtată.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod