Cât de sănătos e guacamole?

Guacamole are o reputație solidă pentru mulți oameni, fie că este vorba despre fanii sporturilor sau despre persoanele care aleg să mănânce sănătos. Dar cât de bun este sosul guacamole pentru tine? Iată ce spun experții!

Îți plac gustările cu guacamole? Iată cât de sănătos este acest aliment!


Ce ingrediente există în guacamole? Principalul ingredient este reprezentat de avocado, un fruct verde cremos, care conține grăsimi mononesaturate sănătoase ușor de digerat. Acesta este de obicei amestecat cu sare și zeamă de lămâie. Unele rețete includ, de asemenea, ceapă, roșii, usturoi și mirodenii cum ar fi piperul cayenne sau chimenul. Este ușor să faci sosul guacamole mai picant cu ajutorul ardeilor jalapeños, chili. Dacă vrei un sos cu o aromă mai dulce, poți adăuga fructe, cum ar fi ananasul mărunțit, curmalele și smochinele la grătar.

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale acestui sos?


Guacamole vine cu o serie de beneficii pentru sănătate, iar cele mai multe dintre acestea apar datorită fructului de avocado, în special grăsimilor sale mononesaturate. Acestea sunt grăsimi sănătoase, care joacă un rol important în structura și funcția creierului și a altor membrane celulare din întreg organismul.

Datorită grăsimilor sale, fructul de avocado ajută organismul să mențină un nivel sănătos al colesterolului și dă un sentiment de sațietate.
Și fibrele sunt importante pentru această calitate, o porție de guacamole având aproximativ 2 grame de fibre. Poți mânca avocado cu alimente bogate în carbohidrați, iar grăsimile sănătoase te vor ajuta să controlezi răspunsul glicemic al organismului, adică modul în care alimentele îți afectează nivelul zahărului din sânge.

Fructul de avocado conține, de asemenea, aproximativ 20 de vitamine și minerale diferite, iar fructul este o sursă bună de folat, o vitamină B crucială pentru sănătatea celulelor și a ADN-ului, și de vitamina K, esențială pentru sănătatea oaselor, inimii și creierului.

Guacamole are de obicei un conținut mai scăzut de calorii decât alte sosuri, cum ar fi sosul ranch sau cel de smântână.
Este și preparat din alimente naturale și integrale, care vin cu propriile beneficii pentru sănătate, cum ar fi fibrele din legumele adăugate.

Orice preparat care conțne alimente vegetale procesate foarte puțin, în loc de ingrediente cu amidon, zaharuri, grăsimi trans și ingrediente foarte procesate, promovează o mai bună nutriție și o stare generală de sănătate. 

Cât de mult guacamole ar trebui să mănânci?


Porția standard de guacamole este de aproximativ 2 linguri, care conțin 45 de calorii. Deși porția este mică, acest sos are un avantaj față de sosurile cu smântână și maioneză - este mai greu de consumat, deoarece conține mai multe fibre.

În general, nu ar trebui să îți faci griji în ceea ce privește consumul mai mare decât cel recomandat, chiar dacă depășești acest prag din când în când.
Deși oamenii mănâncă mai mult avocado decât o făceau în urmă cu 30 de ani, tot consumă doar șapte kilograme pe cap de persoană pe an. În comparație cu cantitatea de carne și pește sau de zahăr adăugat, această cantitate este relativ mică. Este posibil să exagerezi cu orice fel de mâncare, dar bolile nu apar pentru că mâncăm prea mult avocado.

Cum să prepari guacamole în cel mai sănătos mod?


Dacă îți prepari propriul sos, evită ingredientele nesănătoase precum maioneza și adaugă legumele tale, cum ar fi ardeii roșii și verzi. Guacamole este perfect ca o gustare sau poate fi întins pe pâine sau introdus într-o salată în loc de dressing italian, ranch sau maioneză. Sosul guacamole făcut în casă este cel mai sănătos tip, deoarece tu controlezi ce ingrediente adaugi.
Iar când cumperi, încearcă să alegi un produs cu o listă cât mai simplă de ingrediente.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod