Cât înseamnă 200 de calorii sub formă de alimente? Imaginile care te ajută să estimezi corect

Una dintre cele mai mari provocări pentru persoanele care își doresc să slăbească este aceea de a estima cât trebuie să mănânce din fiecare tip de aliment și ce valoare calorică are fiecare produs.
De foarte multe ori, oamenii descoperă șocați că au mai pus câteva kilograme în plus, iar o reacție des întâlnită este "Dar eu nu mănânc mult!". Aici intervin caloriile. Valoarea calorică a unui aliment este dată de energia pe care o obține organismul după metabolizarea acestuia. Unele alimente au o densitate calorică mare, iar altele au o densitate calorică mai mică. 

Cu alte cuvinte, chiar dacă mănânci câte puțin, dar alegi alimente cu multe calorii, riști să te îngrași și să ai în același timp senzația că nu mănânci suficient.

În medie, o persoană ar trebui să consume aproximativ 2000 de calorii pe zi pentru a-și menține greutatea constantă.
Atunci când depășești des acest prag, excesul de energie din caloriile pe care le consumi se va transforma în grăsime. 

Dar cum arată 200 de calorii sub formă de alimente? Specialiștii de la Wisegeek au realizat un studiu asupra 71 de produse alimentare pentru a afla. Aceștia au calculat câte grame din fiecare produs însumează 200 de calorii. Iar rezultatul te poate ajuta să estimezi corect ce efect are fiecare tip de aliment asupra siluetei tale. De exemplu, 37 de grame de chipsuri este echivalentul în calorii a 588 de grame de broccoli!
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod