Ce alimente te ajută să vindeci rănile mai repede?

Recomandările medicului includ de obicei curățarea și schimbarea frecventă a pansamentelor, precum și odihna adecvată atunci când vine vorba de vindecarea rănilor. Însă ce rol are dieta?
Ceea ce mănânci poate avea un impact asupra ratei de recuperare, deoarece o alimentație bună este necesară dacă vrei să te vindeci mai repede. Corpul nostru are nevoie de mai multe calorii, proteine, vitamine și uneori zinc pentru a stimula vindecarea și pentru a preveni infecția. Poți obține un stimulent sănătos din partea alimentației. Iată ce alimente te ajută să vindeci rănile mai repede!

Ce alimente ar trebui să conțină dieta ta dacă vrei să vindeci rănile mai repede?


Printre sfaturile de nutriție care ajută la accelerarea vindecării rănilor se numără și menținerea unei varietăți alimentare sănătoase. Scopul unei diete vindecătoare este reprezentat de o varietate de alimente care îți poate oferi caloriile, proteinele, vitaminele și mineralele de care are nevoie corpul tău.
Specialiștii recomandă să te concentrezi pe patru grupe de produse alimentare: fructe și legume, cereale, lapte și carne.

Fructe și legume: câte 2 porții fiecare
Cereale: 5 porții
Lapte: 3 porții
Carne și fasole: 5 porții
Uleiuri, grăsimi și zaharuri: porții limitate

Dacă ai diabet zaharat, este important să menții diversitatea, dar și un nivel sănătos de zahăr din sânge. Nu ezita să stai de vorbă cu un doctor sau un nutriționist pentru o dietă personalizată de vindecare.

Alege alimente care sunt surse de energie

Printre cele mai bine alimente care te ajută să vindeci rănile mai repede se numără și:


- carne de pasăre sau pește
- tofu
- fasole
- ouă
- lapte
- brânză
- iaurt grecesc
- produse din soia

Potrivit specialiștilor, alimentele sănătoase care conțin vitamina A ș C includ:


- citrice și sucuri naturale
- căpșune
- pepene
- roșii
- ardei
- morcovi
- spanac
- broccoli
- conopidă
- legume cu frunzele verde închis (pătrunjel, fasole verde, varză kale)
- ficat

Alimentele bogate în zinc care pot accelera vindecarea includ:


- fructe de mare
- carne
- ouă
- cereale
- nuci și semințe

În plus, este recomandată evitarea caloriilor goale din alimentele procesate, cerealele rafinate și produsele zaharoase. Este o idee bună să elimini sucurile zaharoase și alcoolul din dieta ta și să te concentrezi în schimbi pe lichide mai sănătoase în timpul recuperării. 

Bea multe lichide


Pielea sănătoasă care facilitează vindecarea rănilor are nevoie de hidratare. Deși apa este cel mai bun lichid, laptele, supele, ceaiul, cafeaua și sucurile naturale sunt, de asemenea, opțiuni sănătoase.

Pe lângă o dietă sănătoasă, ar trebui să ai grijă să urmezi tratamentul recomandat de medic pentru vindecarea rănilor.
Cu ajutorul unei diete bune și cu schimbările adecvate ale pansamentului, vei fi pe drumul către o recuperare accelerată mai repede decât îți dai seama. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod