Ce beneficii au cireșele pentru sănătate

Ce beneficii au cireșele pentru sănătate

Cireșele pot fi integrate în dieta ta ca o gustare dulce. Datorită gustului lor dulce, cireșele pot fi alternativa sănătoasă la prăjituri și dulciuri.
Aceste fructe reprezintă și ingredientul perfect pentru o multitudine de rețete atât pentru micul dejun, cât și pentru prânz sau cină. Însă iată ce beneficii au cireșele pentru sănătatea ta!

De ce ar trebui să incluzi cireșele în dietă?


1. Conțin antioxidanți


Cireșele au un conținut bogat de antioxidanți. Iar aceste substanțe oferă o serie de beneficii diferite pentru sănătate, inclusiv posibilitatea de a preveni cancerul și bolile de inimă, precum și ajutorul pe care îl dau în lupta contra radicalilor liberi.
Antioxidanții care se regăsesc în cireșe pot, de asemenea, încetini apariția semnelor îmbătrânirii. Toate tipurile de cireșe conțin antioxidanți, însă vișinele au cel mai mare conținut, mai mare chiar și decât cel al afinelor.

2. Te pot ajuta să slăbești


Cireșele sunt făcute din mai mult de 75% apă. Acest conținut de apă transformă cireșele într-un aliment perfect pentru slăbit. De obicei, alimentele cu un conținut bogat de apă și scăzut de calorii te ajută să îți satisfaci senzația de foame pentru o perioadă mai lungă de timp decât alimentele și băuturile cu un conținut caloric mai mare.
Cireșele au și un conținut bogat de fibre, iar fibrele accelerează pierderea în greutate și reduc nivelul colesterolului prin încetinirea absorbției sale în sânge.

3. Te ajută să dormi mai bine


Unele cireșe conțin melatonină, o substanță naturală care este produsă de obicei de creier pentru a regla ciclurile de somn. În timp ce organismul uman are abilitatea de a produce propria melatonină, o face doar în condiții de întuneric și se poate întâmpla ca nu toate persoanele să poată produce cantitatea necesară de melatonină pentru corp.
Factori precum iluminarea artificială limitează producția de melatonină. Însă o porție de cireșe s-ar putea să te ajute să adormi mai repede.

4. Ameliorează durerile și îmbunătățesc sănătatea oaselor


Cireșele conțin substanțe cunoscute sub numele de antociani, care sunt pigmenți mov și albaștri ce dau culoarea cireșelor. Acești compuși reduc durerile provocate de inflamații. Cireșele sunt, de asemenea, folosite pentru a calma durerile asociate cu artrita și guta, cu toate că trebuie efectuate investigații suplimentare pentru a afla mai multe.
Micile fructe conțin și bor, care ajută la întărirea sănătății oaselor atunci când este consumat în combinație cu magneziu și calciu.

Când începe sezonul cireșelor, încearcă să profiți de gustul și beneficiile pe care le aduc sănătății aceste fructe.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod