Ce să mănânci pentru un păr sănătos?

Drept, ondulat sau creț părul este o parte importantă din look-ul tău. Află ce alimente sunt esențiale pentru un păr sănătos.
De fiecare dată când alegi să-l îndrepți, să-l vopsești, să-i faci bucle sau să menții aspectul natural al părului tău, adaugi frumusețe și stil aspectului tău. Nicio ținută nu este completă fără coafura potrivită și un păr bogat îți sporește încrederea în frumusețea ta.
 
Cu siguranță ai experimentat nenumărate șampoane și balsamuri pentru a obține un păr frumos și strălucitor. Însă nu doar spray-urile sau gelurile sunt necesare pentru un păr cu aspect impecabil. Alimentația potrivită te poate ajuta să ai un păr sănătos, care îți încadrează chipul armonios și sporește frumusețea trăsăturilor. 
„La fel ca și pielea și unghiile, aspectul părului este un indicator al sănătății generale. Dacă organismul primește nutrienții necesari, părul va fi bogat și strălucitor. În mod similar, carențele alimentare vor crea un păr uscat, cu aspect tern, dificil de coafat”, explică dr.
Jessica Wu, specialist dermatolog.
 

Iată ce ar trebui să conțină meniul tău pentru un păr sănătos:

 
1. Avocado

„Bogat în acizi grași nesaturați, vitamine și antioxidanți, avocado poate îmbunătăți structura părului de la rădăcini până la vârfuri”, spune dr. Rochelle Graham, specialist nutriționist. 
De asemenea, avocado conține vitamina E, care stimulează creșterea părului și previne căderea excesivă.
 
În cazul persoanelor care au urmat ședințe de chimioterapie avocado este util pentru stimularea creșterii părului la sfârșitul tratamentului, precum și pentru îndesirea treptată. Ca sursă de grăsimi mononesaturate, avocado reduce nivelul colesterolului și îți protejează inima împotriva riscului de afecțiuni cardiovasculare.
 
Adaugă avocado la salate sau smoothie-uri. Merge de minune și la cerealele consumate cu suc de fructe.
De asemenea poate fi o garnitură gustoasă la friptură, cu puțin ulei de măsline și suc de lămâie.

 
2. Nuca de cocos

Poate te-ai obișnuit să te gândești la nuca de cocos doar ca adaos la prăjituri sau torturi, dar nu este doar pentru dulciuri. Miezul de nucă de cocos conține vitaminele B, C și E, precum și acid lauric, care stimulează creșterea părului. Alege punguțe cu miez de nucă de cocos fără zahăr și adaugă-l la cerealele de la micul dejun sau la salatele de fructe.
 
Apa de cocos este, de asemenea, o băutură benefică pe timp de vară. Asigură o hidratare optimă și previne uscarea și ruperea părului la periere.
 
Uleiul de cocos este foarte eficient pentru reducerea senzației de foame și prevenirea kilogramelor în exces, dar și pentru un păr mătăsos. Consumă o linguriță de ulei în fiecare zi sau folosește-l ca mască pentru păr.
4-5 linguri de ulei de cocos, combinate cu o lingură de miere sunt masca ideală pentru părul uscat. Lasă să acționeze timp de o oră, apoi clătește cu apă călduță, șamponează și aplică balsamul ca de obicei. În două săptămâni vei vedea diferența!

 
3. Peștele gras

Somonul, sardinele și macroul conțin acizi grași Omega-3, care previn afecțiunile cardiovasculare și fac părul mai frumos. Peștele gras menține părul hidratat, îi dă volum și îl face ușor de pieptănat.
 
Dacă te lupți în fiecare dimineață cu firele de păr înnodate și vrei să nu mai ai părul încurcat sau electrizat, cel mai bine ar fi să consumi pește gras la cină cât de des poți. Somonul la grătar merge perfect cu o garnitură de cartofi copți în coajă sau cu legume fierte la abur. Macroul are un gust aparte și se potrivește cu feliile de cartofi, mango și sfeclă stropite cu suc de lămâie, iar sardinele sunt ideale lângă o salată rapidă cu roșii, ardei gras, broccoli și coriandru verde.
 
Nu este nevoie să folosești măști și tratamente complicate pentru a-ți înfrumuseța părul.
Dieta este cel mai rapid tratament pentru părul uscat și deteriorat și, de multe ori, te ajută să obții rezultatele dorite mult mai repede. În loc să cauți mereu alte măști de păr sau seruri hidratante învață să previi ruperea firelor și căderea părului cu soluții naturale.
 
Te vei bucura de mese savuroase, cu puține calorii, iar bonusurile vor fi un corp tonifiat și silueta remodelată pe care ți-o dorești.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod