Ce să mănânci și ce să eviți înainte de un eveniment important

Nu este atât de ușor să alegi ce să consumi înainte de un eveniment important, mai ales dacă ai emoții. Află ce alimente te pot ajuta sau îți vor sabota eforturile.
Urmează să susții o prezentare importantă la serviciu, vei merge la un interviu pentru jobul la care visezi de mult timp sau ai un examen foarte curând? Ei bine, nu contează numai cât de mult ai repetat și testele pe care le-ai rezolvat. Alimentația este un factor esențial atunci când vrei să faci o impresie foarte bună. Alimentele alese greșit îți pot anula eforturile pentru că, dacă nu te simți bine, va fi mult mai dificil să te concentrezi. Starea de spirit, expresia feței și motivația pot fi afectate negativ de o masă neinspirată. Astfel, înainte de un eveniment important trebuie să fii mult mai atent decât de obicei la ceea ce consumi. Contează să ai multă energie și să previi crampele, durerile abdominale sau diareea pe fond de stres. Rețeta succesului reprezintă cel puțin 50% alimentele potrivite pentru situația în care te afli.

 
Iată ce ar trebui să consumi și ce trebuie să eviți înainte de un eveniment important:

 
1. Nu mânca bomboane

Chiar dacă pot fi extrem de tentante, bomboanele nu te vor ajuta deloc să ai un randament bun în momentele critice. Conțin carbohidrați simpli, care vor cauza fluctuații ale glicemiei, iar stările de oboseală sau amețeală vor fi consecințele neplăcute.
După numai o oră de la consumarea bomboanelor vei simți nevoia să te odihnești, iar puterea de concentrare scade dramatic. De asemenea, și starea de spirit poate fi afectată negativ. Nu consuma niciodată bomboane pe stomacul gol gândindu-te că dacă sari peste micul dejun poți înlocui caloriile cu bomboane. Nu vei reuși decât să te simți foarte obosit de dimineață, iar efectul se va accentua pe parcursul zilei.
Cel mai bine este să consumi câteva pătrățele de ciocolată neagră, dar numai la finalul unei mese care a inclus fibre, proteine și carbohidrați.

 
2. Evită gogoșile, brioșele și produsele de patiserie

Atunci când ești stresat aceste produse par o soluție rapidă pentru a te simți mai bine, în special dacă treci pe lângă un magazin și simți aroma specială. Cu toate acestea, nu îți vor oferi nutrienții necesari pentru a obține rezultate bune, ci vei pierde rapid energie pentru că sunt o sursă de carbohidrați rafinați, care destabilizează glicemia.
Dacă simți că nu te vei descurca dacă nu guști un croissant, specialiștii îți recomandă să alegi unul simplu, fără cremă și să îl consumi alături de un cappuccino, care îți va oferi proteine pentru a diminua impactul negativ asupra glicemiei.

 
3. Mănâncă o omletă cu legume

Dacă ai nevoie de o masă consistentă și de o doză suplimentară de energie, legumele și ouăle sunt combinația ideală pentru tine. Omleta poate fi consumată în orice moment al zilei, fie simplă, fie cu o tortilla din făină integrală. Nu folosi decât o lingură de brânză rasă când o prepari, dar poți adăuga diferite condimente, în funcție de gustul pe care îl preferi. Oregano, măghiranul, busuiocul sau mărarul adaugă o aromă specială și îți permit să reduci cantitatea de sare folosită. 

 
4. Alege pâinea prăjită cu piure de cartofi dulci

Dacă vrei ceva crocant, nici nu te gândi la covrigeii sărați din făină albă. Alege câteva felii de pâine din făină integrală, prăjește-le și întinde pe ele piure de cartofi dulci.
Servește presărat cu pudră de ghimbir sau cu paprika și vei reuși să te concentrezi mult mai ușor.

 
5. Nu mânca lapte degresat cu o porție de cereale dulci

Evită cerealele rafinate care conțin foarte mult zahăr și îți diminuează rapid performanțele. De asemenea, laptele degresat nu este alegerea potrivită pentru că nu este foarte consistent și nu favorizează preluarea optimă a nutrienților. Ai nevoie de grăsimi pentru a ține apetitul sub control, iar zahărul în exces nu va face decât să-ți accentueze emoțiile sau anxietatea. Fii atent și dacă alegi o variantă fără lactoză. Potrivit specialiștilor, laptele de migdale sau cel de orez pot conține foarte mult zahăr adăugat. Citește etichetele cu atenție și nu cumpăra decât produse naturale, fără zahăr în exces. Uită-te și la conținutul de proteine pentru a te asigura că obții o masă consistentă, fără să fie nevoie să cauți o gustare după doar 2 ore.

 
6. Mănâncă terci de ovăz

Terciul de ovăz este opțiunea potrivită în momentele stresante. Conține multe fibre, proteine și complexul de vitamine B.
Adaugă grăsimi sănătoase folosind semințele de floarea soarelui, de dovleac, de in sau de chia. Experimentează și cu nuci mărunțite sau fistic și vei transforma terciul clasic în alimentul tău favorit, chiar și în zilele obișnuite.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod